DUBLE MEZE BAR | Mutfak Ve Tatlar

DUBLE MEZE BAR

DUBLE MEZE BAR Yeme-içme sektöründe ikinci kuşak Emre Çapa 'nın açtığı Duble Meze Bar, Pera 'da ş ahane bir mekan, dekorasyonu...


DUBLE MEZE BAR

Yeme-içme sektöründe ikinci kuşak Emre Çapa'nın açtığı Duble Meze Bar, Pera'da şahane bir mekan, dekorasyonu süper, yemekleri damakta iz bırakıyor. Öyle bir manzarası var ki, insan bakmaya doyamıyor. DJ ise öyle bir çalıyor ki, kendinizden geçiyorsunuz. 70’lerin, 80’lerin Türkçe sözlü hafif müzik parçaları da çok yakışmış modern meyhanenin havasına.

Palazzo Donizetti Hotel’in en üst katında yer alan bu şık meyhaneye ayak attığınız anda muhteşem bir Haliç manzarası ile karşılaşıyorsunuz. Henüz otele girişteki o ihtişamın tesirinden kurtulmadan buram buram nostalji kokan asansör ile yukarı çıkıp, ikinci kez çarpılmaya hazır olun. Bir de eğer gece ise Haliç'e düşen binlerce renk renk ışıklara kapılıp gidiyorsunuz...

Şef Umut Karakuş bizleri çok sıcak karşıladı..Müthiş bir ev sahipliği ile tüm gece boyunca bizlerle ilgilendi...Çok genç bir şef olmsına rağmen işinde çok başarılı...

Meyhane kültüründe kullanılan duble'den adını alan  Duble Meze Bar favorilerimiz arasına eklendi bile..

Menü'de 20-25 çeşit soğuk meze, 10-15 ara sıcak ve dört çeşit ana yemek yer alıyor. "En lezzetli" listesi yapayım dedim ama ne çare!!! yapamadım. Hangisini yazsam bilmem ki; Keçi peynirli paçanga, Çerkez tavuğundan esinlenilerek yapılan çerkez pate, ekmek yerine simit kullanılarak yapılmış, üzerinde acılı çam fıstığı yağı, Izgara Dana yonga ciğer, kruton, sumaklı kırmızı soğan ve hellim ile lezzeti yakalamıştı, incecik yaprak gibi kesilmişti; İnce ince doğranmış kokoreç bruschetta Kestane mantarlı ve çamfıstıklı humus, trüf yağı aromalı; Hafif acılı  izmir usulü biber borani; Muhammara; Kalamata zeytin ve portakal soslu enginar, portakal çiçeği suyu ve maydanoz yağı ile zenginleştirilmiş, Tahinli patlıcan salatası ancak burada da farklılık var, Antakya'dan gelen çifte kavrulmuş tahin ve çörek otu ile; Pastırmaya sarılı ızgara karides,Ahtapot ızgara, yağsız pişen Girit usulü kabak, yanında Antakya tuzsuz keçi yoğurdu ile; Tane hardallı levrek, trüf yağı ile...

Bir Ermeni mezesi olan Topik ise müthişti....







Yerli şarap ve rakı çeşitlemelerinin bol olması, yemek servisi bitiminde kulüp şekline dönmesi de artıları arttıran birer detay Duble meze Bar'da. Bu çok özel gecede ana yemeklere geçemeden kapasitemizin sonuna gelmiştik ki içine manda kaymağı doldurulmuş Hatay usulü çıtır kabak tatlısı masamızı  taçlandırdı. Özel bir teknikle şekil verilen ve büyük sabır gerektirerek pişirilen bu içi kaymak dolgulu çıtır balkabağı çok çok güzeldi.

Fiyatlara gelince  9-16 TL, ara sıcaklar ise 9-24 TL arasında değişiyor.



Adres:

PALAZZO DONIZETTI HOTEL Meşrutiyet Caddesi No:85. Palazzo Donizetti Kat:7. Pera, Istanbul, 34400. Tel: 0212 244 01 88

DAHA FAZLA LEZZET

umut karakuş 8339880968444679450

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item