İSTANBUL AKVARYUM | Mutfak Ve Tatlar

İSTANBUL AKVARYUM

Luna Organizasyon Hale Oylumlu' nun daveti üzerine katıldığım İSTANBUL AKVARYUM gezisi tek kelime ile büyüleyiciydi...Özellikle ç...



Luna Organizasyon Hale Oylumlu' nun daveti üzerine katıldığım İSTANBUL AKVARYUM gezisi tek kelime ile büyüleyiciydi...Özellikle çocuklarınız için harika bir ortam...Ve işte
İNDİRİM KUPONU!!!

Bu kupon ile her bir kişi bir indirimli giriş elde edecektir. Çocuklar için de kupon basılması ve gişeye teslim edilmesi gerekmektedir.
   Birden fazla çıktı alarak istenilen sayıda yetişkin ve çocukla indirimli giriş yapılabilir

   İNDİRİMLİ GİRİŞ TALEP EDİLMESİ İÇİN GİŞEYE MUTLAKA BU GÖRSELİN ÇIKTISI TESLİM EDİLMELİDİR!

Gezimizden bir kaç kare...





Özellikle çocuklar çok eğlendiler :)




İSTANBUL AKVARYUM FLORYA
Dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, İstanbul’un en yeni cazibe merkezi... 22 bin metrekare büyüklüğe, 6.800 metreküp su kapasitesine, 1.2 kilometrelik gezi parkuruna ve 1.000 metrekarelik büyüklüğüyle rakipleri içerisindeki en büyük Yağmur Ormanı alanına sahip İstanbul Akvaryum, konsepti ve birbirinden farklı 16 tematik alanı ile eşsiz bir deneyim vaat ediyor. Ziyaretçilerin coğrafi bir rotayı takip ederek Karadeniz ile başlayan ve Pasifik’e kadar uzanan bir yolculuk yapabildiği İstanbul Akvaryum’daki alanların temalandırmasında o alanın kültürel, tarihsel ve mimari özellikleri, buna uygun dekoratif unsurlar, interaktif  oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler yer alıyor. İrili ufaklı 64 adet tankı ve içindeki binlerce çeşit canlıyı görme fırsatı sunuyor.İstanbul Akvaryum; hacmi, içerisinde barındırdığı 1.500’den fazla canlı çeşidi ve gezi güzergahındaki aktiviteleriyle dünyanın en büyük tematik akvaryumu olma özelliğine sahip...İstanbul Akvaryum’da ayrıca canlıların doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için 15.000 metrekarelik bir bakım ve uyum ünitesi de yer alıyor. İstanbul Akvaryum içerisinde yer alan canlılar, su kalitesi parametrelerinin, habitatın, türlerin birbirine uyumlarının ve özel beslenme şekillerinin göz önünde bulundurulduğu doğal habitatlarına oldukça benzer bir ortamda tutuluyor.

KARADENİZ



 Bu alanda Büyük Tufan ve Nuh’un Gemisi, dekorasyonun ana unsurlarını oluşturuyor..Gemi maketinin içinde, suyun tuzluluğunun ve azot değerlerinin batıkların korunmasına etkisini gösteren bir oyun ve hayvan pasaportu oyunu yer alıyor.Geminin arkasındaki grafik panellerin birinde animasyon ve gerçek görüntülerden oluşan İstanbul Akvaryum için özel olarak hazırlanmış masalsı kısa filmin gösterildiği ekran, diğer grafik panellerde ise Karadeniz’in oluşumu ve Karadeniz’de yaşayan canlılar hakkında bilgiler bulunuyor. Karadeniz tankında Sivruşka, Rus Mersini, Karadeniz Alası  yer alıyor.

BOĞAZİÇİ



Zeminin bir bölümü cam panellerden oluşuyor. Buradan hem İstanbul Boğazı’nda hem de Cebelitarık Boğazı’nda yer alan canlıları gözlemleyebiliyoruz.  Yolun iki tarafındaki tanklar ve bu tankların duvarla birleşen kısmındaki platformlar üzerine kurulan özel aydınlatmalı maketler, Anadolu ve Avrupa yakasındaki mimari eserleri tanıtıyor.Boğaz’da yaşayan başlıca balık türlerini istavrit, lüfer, hamsi, sinarit, çipura, tekir, levrek olarak sayabiliriz. Zengin balık çeşitleri hızla azalsa da, beslenme ve üreme merkezi olarak Boğaz önemli bir bölgedir. Karadeniz ve Marmara  Denizi arasında bir su koridoru olan Boğaz, haliyle su sıcaklıkları ve tuzluluk oranları farklı bu iki ekosistemden  de etkilenir. Atlantik Okyanusu’ndan Karadeniz’e göç eden balıkların güzergahıdır…

MARMARA


 Bu alanda Marmara Bölgesi’nin en önemli tarihi unsurlarından biri olan Kapalıçarşı’nın eşsiz mimarisi vurgulanıyor. Kapalı Çarşı, dünyanın en büyük ve en eski, üstü kapalı çarşısıdır.
 Kapalıçarşı bitiminde akvaryumun en büyük tankı olan ana tankı görebiliyoruz.
Köpekbalıkları ve vatozların içerisinde bulunduğu ana tank 4.000 metreküpü aşkın su hacmine sahip.

200 m2 alan içersinde tarihten günümüze İstanbul’un önemli mimari eserlerinin bulunduğu bir kolaj çalışmasının yer aldığı ana tankın yüzeyinden Marmara Denizi’ne bakıyoruz. Atlantik ve Pasifik okyanuslarına ait balık türlerinin ve canlıların yer aldığı bu tankı, alt katta 360° olarak etrafında gezeceğiz. Her bölümü farklı dekore edilmiş bu tankta, Atlantik ve Pasifik’e özel kum ve kaya oluşumlarını gözlemleyebilirsiniz. Görmüş olduğunuz geminin içine gireceğiz.

Ana tankın önünde 60 kişilik bir seyir alanı ve engelli asansörü yer alıyor.
 Marmara Denizi’ne adını veren, içindeki mermer adasıdır. Atina Akropolü ve Bergama Sunağı gibi antik yapıların inşa edildiği malzeme olan beyaz mermer, bu adadan gelmiştir. Marmara tankının yaaktadır.

Marmara Denizi’nde yaşayan başlıca balık türleri, kırmızı bantlı mercan, çipura, kırlangıç, papağan balığı, mezgit, pembe sinarit, pisi balığıdırnında, Marmara mermerinin işlenmemiş ve işlenmiş hali bulunur.

ÇANAKKALE  BOĞAZI


 Bu alanda bizleri, bölgenin önemli tarihsel simgelerinden biri olan Truva Atı karşılıyor. Bu at, Çanakkale Boğazı ve Truva Savaşı ile ayrılmaz bir bütünü  temsil ediyor

Çanakkale Boğazı’ndan geçer gibi eğimli duvarlarında Lightbox teknolojisi kullanılarak aydınlatılmış Çanakkale bölgesinden fotoğrafların ve tavanında gerçek bir tankın yer aldığı tünelden geçiyoruz. Tünelin duvarındaki ışıklı panolar, Çanakkale Boğazı tarihini, coğrafyasını ve balıklarının dünyasını tanıtıyor. Tavandaki akvaryumda karagöz, istavrit, tekir, kemane gibi balıklar bulunuyor.

 EGE
        
  Teması Antik Ege uygarlıkları, Su altı arkeolojisi, Yenikapı batıkları ve Osmanlı denizciliği olan Ege Alanı’nda bizi Denizler Tanrısı Poseidon karşılıyor.  
 Ege, MÖ 3000’li yıllarda Yunan Mitolojisi’nin doğduğu bölgedir. Mitolojide doğa güçlerinin kişiselleştirilmesi önemli bir rol oynardı. Bunlardan biri olan Denizlerin Tanrısı Poseidon’un Marmara mermerinden yapılmış olan üç dişli zıpkınıyla heykeli bu alanda bulunuyor.
  Ayrıca Osmanlı’da Akdeniz’in önemli denizcilerinden biri olan Barbaros Hayrettin Paşa’nın balmumu heykeli bulunuyor ve arkasındaki duvarda Osmanlı Denizciliği hakkında bilgi veriliyor.
İstanbul Akvaryum için özel olarak hazırlanmış Ege’yi anlatan kısa film de tankın karşısındaki duvarda bulunan ekranda gösteriliyor.
Ege Alanı’nda papaz balığı, iskorpit, müren gibi balıklar bulunuyor.

SEYİR TERASI
Ege Alanı’ndan çıkınca muhteşem deniz manzarasını seyredebileceğiniz Seyir Terası’mıza giriyoruz.
Terasımızda bulunan dürbünlerimizi kullanarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Seyir terasımızı geçince hemen karşımızda bulunan oyun ile vakit geçirebilirsiniz. Zamanla yarışarak ekranlarda yer alan canlıların isimlerini butonlara basarak bulmalısınız.
 Dilerseniz merdivenle, ya da asansör ile geziye devam edebilir, ya da Sütiş restoranda keyifli bir yemek molası verebilirsiniz. 
        
SÜVEYŞ KANALI


Girişte bizleri karşılayan heykel, kanalı yapan Fransız Mühendis Ferdinand De Lesseps’e ait...
·Süveyş Kanalı ile ilgili ilginç bilgilerin yer aldığı bir pano ve bilgi çarkı bulunuyor. Çarkı çevirerek bu bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bu alanın bir duvarı Suez Neptune, kanaldan geçen bir tankerle birebir aynı ölçüdedir. Dokunduğunuzda gemi motorlarının çalışması dolayısıyla oluşan titreşimi hissedebilirsiniz.

Alanda, kanal inşaatı hakkında daha fazla bilgi edinilebilecek interaktif bir maket bulunuyor. Makette Süveyş Kanalı’nın inşaası 3 aşamalı olarak yer alıyor. İlk aşama kanalın yapımına başlandığı zamanı, ikinci aşama kanalın suyla ilk buluşmasını, üçüncü aşama ise kanalın gemi ile buluştuğu zamanı anlatıyor

ANTARTİKA


Bu alanda yaklaşık 2 metre yüksekliğinde gerçek bir buz kütlesi yer alıyor. Lütfen dokunun
Karbondioksit yoğunlaşmasının küresel ısınmayı nasıl etkilediği ve bizi daha nelerin beklediği, resimli panolardan görülebilir ve ayrıca interaktif masa kullanılabilir. Bu masada kol çevrildiğinde, günümüzden başlayarak geleceğe doğru tarih ilerledikçe, buzulların erimesi ve suların yükselmesi ile hangi şehirlerin sular altında kalacağı görülebilir.
Duvarların içine yerleştirilen ışıklı panolardan da küresel ısınma ve kutuplar ile ilgili bilgi alınabiliyor.

KIZILDENİZ

     
Bu alanda Kızıldeniz’in renkli sualtı yaşamı sergileniyor. Mısır ve Cibuti arasındaki rengarenk sualtı dünyasıyla karşılaşılıyor ve tavandaki gözetleme kabarcıkları sayesinde su altından balıkları izleme şansına sahip olabilirsiniz.
Alanın temalandırması sayesinde  sualtında dolaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz.
Kızıldeniz’in suyu tuzlu ve ılıktır. Buraya taze su getiren bir tek nehir bile olmadığından buharlaşma çok yoğundur. Böyle bir ortam ancak belirli bir canlı için ideal yaşam alanıdır; mercan. Mercan dünyasının tanıtıldığı mercan masası bu alanın ortasındadır. Mercan masasından maket mercanlar detaylı incelenebilir ve masanın ortasında yer alan filmde yaşamları hakkında bilgi edinebilirsiniz

AKDENİZ


Akdeniz’de yer alan kireç yönünden zengin İnsuyu ve Damlataş mağaralarının özellikleri kullanılarak oluşturulan bu alandaki tanklarda Akdeniz’e özgü canlıları gözlemleyebiliriz. Mağaralardaki ışık oyunlarına benzer aydınlatmalar ve ses efektleri sayesinde dev bir mağaradaymış gibi hissedebilir, sarkıtların ve kayaların arasında dolaşabilirsiniz.
Çocuklar için ufak mağaraların da olduğu bu alanda, Akdeniz’i anlatan görsellerin olduğu ışıklı panolar ve kısa bir filmin gösterildiği ekran bulunuyor.        

CEBELİTARIK


Akdeniz’i Atlantik Okyanus’u ile birleştiren Cebelitarık Boğazı, akvaryumun da önemli geçiş noktalarından biri.
Alana girerken ziyaretçileri eski Yunanlıların mitolojik kahramanı Herkül heykeli karşılıyor. Efsaneye göre Herkül’ün Eurystheus’un hizmetindeyken yapmak zorunda kaldığı 12 görevden biri olan Atlas dağlarını tırmanmak yerine elindeki gürzü ile ikiye ayırarak Akdeniz ve Atlas Okyanusu arasındaki bağlantı ortadan kaldırmış.
Aralarında grafik panellerin bulunduğu antik görünümlü sütunları takip eden ziyaretçiler iki tarafı 6 metre yüksekliğindeki akrilik panellerden  oluşan bir tünelden geçerek Doğu Atlantik alanına ulaşıyorlar.
  (İstanbul Boğazı’nın altındayız.)

DOĞU ATLANTİK

 Doğu Atlantik alanında okyanusa açılacağımız yolculuğa, Liberty gemisinde başlıyoruz. 2.Dünya Savaşı sırasında Atlantik açıklarında torpido ile batırılan bir yük gemisinin içindeyiz. Marmara alanında yüzeyden gördüğümüz Ana Tank’ın içinde gezmeye başlıyoruz.

Bu alanda yer alan paslı borular, kırılmış plakalar ve çalışmayan göstergeler, gıcırdama ve benzeri ses efektleri sayesinde gerçek bir batık gemide geziyormuş gibi hissedebilirsiniz. Mors alfabesinin kullanıldığı telgraf sistemini burada görebilirsiniz.

İki bölümden oluşan batık geminin eğik tavanlı ikinci bölümünde mürettebat dinlenme alanı ve ambar, bu alanın bittiği yerde ise 180 derece açılı akrilik bir tünel bulunuyor. Oldukça geniş olan bu tünelden geçerken tankın içindeki köpekbalıklarını ve diğer canlıları da izleyebilirsiniz.

ORTA ATLANTİK

Derin denizler hakkında bilginin ve bu derinliklerde yaşayan balıkların maketlerinin bulunduğu bu alanda, büyüteçlere konulmuş köpekbalığı dişi, ıstakoz kabuğu, deniz atı, deniz kestanesi gibi canlıları inceleyebilir ve büyük gözlem camından köpekbalıklarını izleyebilirsiniz.
İki adet 40 inch dokunmatik ekranın yer aldığı interaktif masada, derin denizlerde yaşayan fener balığını ve viper balığını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Orta Atlantik’ten Batı Atlantik Alanı’na geçerken gezinize ara verebileceğiniz 3 farklı kiosk alanımız bulunuyor. Keyifli bir mola için Robert’s Cafe, Fun Föndü ya da Juice Planet’ten birini tercih edebilirsiniz.

BATI ATLANTİK
 Köpekbalıklarının anatomik yapısı hakkında bilgi veren dokunmatik interaktifin olduğu bu alanda; bir köpekbalığının kas yapısı, iskelet yapısı ve kemik yapısı anlatılıyor.
 4 metreye 10 metre büyüklüğe, 22.5 ton ağırlığa ve yaklaşık 40 santimetre kalınlığa sahip akvaryumdaki en büyük tek parça cam panel bu alanda yer alıyor. Panelin hemen ardında Atlantik Okyanusu’na özgü kuru ve okyanusun derinliklerinde patlamış bir volkandan sızan levhaları görebilirsiniz.
Bu akriliğin tam karşısında ise dev bir köpekbalığı ve ondan kaçan onlarca balığın maketi yer alıyor.
Yerdeki projeksiyon animasyonu ise harekete duyarlı oldukları için özellikle çocukların çok keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor.
 Yine bu alandaki touchpool ile deniz kestanesi, mavi yengeç, anemon gibi canlılara dokunmak mümkün.

PANAMA KANALI

Bu alanın sağ tarafı ise eğimli bir akrilikten oluşuyor.
Kiosklar ve bilgi panoları aracılığı ile Panama Kanalı, kanalın işleyişi ve bölgedeki sualtı yaşamına etkisi hakkında bilgi veriliyor.
Panama kanalı, 1881 yılında Ferdinard  de Lesseps tarafından Süveyş kanalı projesi başarıyla sonuçlanınca başladı. Ancak bu bölgedeki zor yaşam şartları nedeniyle yaşanan ölümlerle sonlandırıldı. 1905 yılında ABD stratejik sebeplerle kanal projesini üstlendi. 1914 yılında ilk buharlı geminin kanaldan geçmesiyle de tamamlanmış oldu. O günlerde en modern mühendislik projesiyle yapılan bu proje, küreselleşen dünyanın gerekliliklerine ayak uyduramadığından, kanaldan geçen devasa konteynerlerin zarar görme tehlikesiyle eskisi kadar kullanılmıyor.

PASİFİK OKYANUSU
Bu alanın sağ tarafı ise eğimli bir akrilikten oluşuyor.
Kiosklar ve bilgi panoları aracılığı ile Panama Kanalı, kanalın işleyişi ve bölgedeki sualtı yaşamına etkisi hakkında bilgi veriliyor.

Panama kanalı, 1881 yılında Ferdinard  de Lesseps tarafından Süveyş kanalı projesi başarıyla sonuçlanınca başladı. Ancak bu bölgedeki zor yaşam şartları nedeniyle yaşanan ölümlerle sonlandırıldı. 1905 yılında ABD stratejik sebeplerle kanal projesini üstlendi. 1914 yılında ilk buharlı geminin kanaldan geçmesiyle de tamamlanmış oldu. O günlerde en modern mühendislik projesiyle yapılan bu proje, küreselleşen dünyanın gerekliliklerine ayak uyduramadığından, kanaldan geçen devasa konteynerlerin zarar görme tehlikesiyle eskisi kadar kullanılmıyor.

NAUTİLİUS DENİZALTI

 Jules Verne’in bilim kurgu edebiyatı klasiği ‘Denizler Altında 20.000 Fersah’ adlı eserinde yarattığı Kaptan Nemo karakterinin denizaltı aracı Nautilus’un içindeyiz. Bu alanın dekorasyonu ile yoğun ses ve aydınlatma efektleri sayesinde, gerçek bir denizaltıda seyahat ediyormuş gibi hissedebilirsiniz.
Alandaki ekrandan ziyaretçiler ile konuşan bir kaptanın oynatıldığı filmde, inilen derinliklerdeki canlılar hakkında bilgi verilirken, led aydınlatmalı göstergeler denizaltının kaç metrede olduğunu gösteriyor.
Jilet balığı, denizatı, çam kozolağı, kaya balığı gibi balıkları bu alanda görebilirsiniz.

İç bükey akriliklerimize dokunabilirsiniz.

YAĞMUR ORMANLARI

Akvaryumdaki son alan bin metrekare büyüklüğündeki Yağmur Ormanı alanı... Anakaranın en büyük su deposu…
Yağmur ormanının girişinde sizi sarı anakonda ailesi karşılıyor.
Alanın içinde dev canlı bitkilerden yapay şelalelere, iguanalardan piranha balıklarına kadar türlü canlının olduğu bu dev alanda sis ve belirli tanklar üzerinde yağmur efekti yaratılıyor.
Bu alanın en ilgi çeken canlısı olan Kapibara, dünyanın en büyük kemirgen ailesine mensup. Hem suda hem karada yaşayabilen bu tür Türkiye’ye ilk defa geldi. Bu alanda yer alan tüm bitkiler gerçek ve hepsi Costa Rica’dan getirildi.
 Kıvrımlı bir patika ile bodrum katından tekrar zemin katına çıktığımız bu alanda ses efektleri de Yağmur Ormanı alanının yaratacağı izlenimi güçlendiriyor.




DAHA FAZLA LEZZET

sömestir tatili 4488405634918936990

Yorum Gönder

  1. İstanbul'a gittiğimde gezmiştim bende. :)

    YanıtlaSil
  2. Oldukça güzel bir etkinlik olmuş çocuklarda bolca eğlenmiş görünüyorlar, blogumada beklerim, Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bende gitmiştim bi koez güzel walla

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item