HUMUS
HUMUS Humus, d aha çok Arap ülkelerinde ve yine Ortado ğu 'da, İsrail 'de sıkça tüketilmekle birlikte Türkiye , ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/12/humus_1.html
HUMUS
Humus, daha çok Arap ülkelerinde ve yine Ortadoğu'da, İsrail'de sıkça tüketilmekle birlikteTürkiye, Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerde de geleneksel bir yemek olarak yapılıp tüketilir. Ülkemizde ise Hatay yöresinde yapılmaktadır.
Yapımı 3 dakikalık bir meze tarifidir... Davet sofraları, yılbaşı menüsü vs. için tavsiye ederim..
Vaktiniz olduğunda nohudu haşlayıp dondurucuda muhafaza ederseniz acil durumlarda elinizin altında bir meze hazır olmuş olur...
· MALZEMELER:
· 1 su bardağı haşlanmış nohut
· 4 yemek kaşığı tahin
· 1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
· 3 yemek kaşığı limon suyu
· 2 diş sarımsak
· kimyon
· tuz
· Üzeri için:
· Arzuya göre pastırma dilimleri
· tereyağı
· pul biber
· YAPILIŞI:
· Haşlanmış nohuda çok az haşlama suyundan ekleyip robotta püre haline gelinceye kadar çekin.( Nohudun haşlanırken çıkan kabuklarını temizlemeyi unutmayın!)
· Üzerine tahin, zeytinyağı,limon suyu, 1 Türk kahvesi fincanı nohudun haşlama suyu,sarımsak, tuz ve kimyonu ilave edip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar robotta çekmeye devam edin.( Kıvamı koyu olursa kıvam açmak için çok az daha haşlama suyundan ekleyebilirsiniz).
· Humusu servis tabağına alın.
· Üzerini zeytinyağı gezdirip pul biber ile süsleyebilirsiniz.( veya kırmızı toz biber, ince kıyım maydanoz kullanabilirsiniz).
· Arzu ederseniz bir kaç adet pastırma dilimini az tereyağında çevirin. Önce yağını humusun üzerine gezdirin, daha sonra pastırma dilimlerini sıralayın.
· AFİYET OLSUN
Selma hanım yaptığınız herşey muhteşem görünüyor :)
YanıtlaSil