PROFİTEROL
PROFİTEROL Evde Profiterol Nasıl Yapılır? Profiterol yapımı bazılarına biraz meşşakatli gelir...Aslında bir kaç defa denediğin...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/11/profiterol.html
PROFİTEROL
Evde Profiterol Nasıl Yapılır?
Profiterol yapımı bazılarına biraz meşşakatli gelir...Aslında bir kaç defa
denediğinizde püf noktalarını keşfettiğinizde zor gelmiyor....Ben
misafirim geleceği zaman bir gün önceden
hamurunu yapıp pişiriyorum...Ertesi gün kremalarını hazırlıyorum...Hamurun
başarılı olması için yumurtaların hamura tek tek iyice
yedirilmesİ gerekir....Hamurun üzerinde
yumurta kalıntısı görülmemelidir....Hamuru kabartan yumurtadır...Pişirme
esnası da çok önemlidir...Sıcak fırına verin...Pişerken fırın kapağını hiç
açmayın, sönerler...Benim fırınımda 180 derecede 30 dakikada pişiyor... Ben
kremayı evde kendim hazırlıyorum ama arzu edenler beyaz krema ve çikolata sosunu hazır
kullanabilirler...Afiyetler olsun...
Etimekli Profiterol tarifimi görmek için burayı tıklayabilirsiniz.
· HAMUR MALZEMESİ:
· 1,5 su bardağı un
· 1,5 su bardağı sıcak su
· 100 gr tereyağı veya margarin
· 4 adet yumurta
· 1 fiske tuz
· 1 tatlı kaşığı toz şeker
· 2 damla limon suyu
· BEYAZ KREMA MALZEMESİ:
· 2,5 su bardağı süt
· 4 çorba kaşığı un
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 adet yumurta sarısı
· 1 paket vanilya
· ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
· 2,5 su bardağı süt
· 80 gr bitter çikolata
· 2,5 çay bardağı toz şeker
· 2,5 çorba kaşığı silme un
· 4 çorba kaşığı kakao
· 1,5 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
· 2 çorba kaşığı zeytinyağı
· YAPILIŞI:
· Sıcak suyu tencereye alıp,yağı, tuzu, şekeri ve limon suyunu ilave ederek kaynatın.
· Elenmiş unu da ekleyip kısık ateşte ve tahta kaşıkla karıştırarak eze eze pişirin.
· Tüm suyu çekip helva kıvamına gelince ocaktan indirip soğutun.
· Soğuduktan sonra teker teker yumurtaları kırıp, yedirin.( Ben mikserin hamur yoğurma aparatını kullanıyorum. Kaşık yardımıyla da yumurtaları hamura yedirebilirsiniz.).
·
· Sıkma torbası veya tatlı kaşığı yuvarlak şekli vererek ,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
· Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fırın kapağını hiç açmadan pembeleşinceye kadar pişirin.(Üzeri biraz kurulamalı).
· BEYAZ KREMA İÇİN, tüm malzemeyi muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip, soğutun.
· Mikserle iyice çırpın. (Krema soğurken kabuk bağlıyor. Bu yüzden ara ara kremayı karıştırın).
· ÇİKOLATA SOSU İÇİN
· Malzemelerin tümünü orta hararetli ateşte pişirin ve altını kapatıp sıcakken çikolatayı ekleyip karıştırın
· Görüldüğü gibi çok güzel kabarıp piştiler.
· Profiterollerin içini, sıkma torbası veya çay kaşığı yardımıyla önce beyaz krema ile doldurun.
· Servis esnasında Profiterollerin üzerine çikolata sosunu dökün.
· NOT:Profiterol pişerken fırın kapağı hiç açılmamalıdır; yoksa sönerler.
AFİYET OLSUN
ELİNİZE SAĞLIK :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silmerhaba selma hnm ellerinize sağlık tablo gibi bir görsel harikasınız selma hnm yumurta sayısı fazla ya yerken tadında yumurta kokusu hissediliyormu ben yumurta kokusuna çok hassasım midemi bulandırıyor yumurta sayını azaltsak olurmu ? sevgiler
YanıtlaSilHamuruna limon suyu eklediğimizden ve yeteri kadar piştiğinde yumurta kokusu hissedilmiyor.
SilBen de profiterolü kendim hazırlıyorum. Ama limon suyu damlatmamıştım. Bir de öyle yapayım. Ellerinize sağlık... :) çok güzel olmuş profiteroller...
YanıtlaSilProfiterolü evde hiç yapmadım ama hep özendim:) ben iyisimi etimekli profiterol tarifinize bakayım.;)
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlılardan biri sabah sabah nasıl canım çekti anlatamam :) Ellerine sağlık ♥
YanıtlaSilElinize sağlık güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSil