HAŞLAMA
HAŞLAMA Nefis bir yemekçççSulu bir yemek olduğundan suyunu çorba gibi içebilirsiniz.. Verdiğim ölçü 2 kişiliktir....Bu ölçüler oranında...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/12/haslama.html
HAŞLAMA
Nefis bir yemekçççSulu bir yemek olduğundan suyunu çorba gibi içebilirsiniz.. Verdiğim ölçü 2 kişiliktir....Bu ölçüler oranında malzeme listesini artırabilirsiniz...Kuzu incik yerine haşlamalık dana eti de kullanabilirsiniz... Haşlamanın yanında pilav, salata veya turşu çok yakışıyor..Afiyet olsun..
·
MALZEMELER:
·
2 adet kuzu incik
·
1 adet kuru soğan
·
1 tatlı kaşığı
tereyağı
·
1 adet havuç
·
2 adet patates
·
su
·
limon suyu
·
bir tutam maydanoz
·
tuz
·
karabiber
·
YAPILIŞI:
·
Kuzu incikleri
yıkayın ve geniş bir tencereye alın.
·
Üzerine 8 su
bardağı su, kabukları soyulmuş 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı
ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
·
Ara ara üzerinde
oluşan köpükleri kevgirle alın.
·
Suyu eksilirse
sıcak su ekleyin ( Bu yemek sulu oluyor.Suyunu çorba gibi içebilirsniz. Bana göre lezzet suyunda).
·
Havucun üzerini
kazıyın ve dilimleyip yemeğe ekleyin.
·
Havuçlar biraz
yumuşamaya başlayınca patatesleri iri
dilimler halinde doğrayıp ekleyin.
·
Tuz ve karabiber
ile tatlandırın.
·
Yemek pişince limon
suyu ve ince kıyım maydanozu ekleyip sıcak
sıcak servis yapın
·
AFİYET OLSUN
Allahım ne güzel yemekler. Ne güzel görseller. Bayıldım doğrusu. Hemen takibe aldım ben de sizi. Ben de bloğuma bekliyorum sizi. Sevgiler. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilÇok severim. Ellerine sağlık ablacım. :)
YanıtlaSilEvde özellikle kış aylarında çok yaparım. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
http://lokumpilavi.blogspot.com/