HAŞLAMA | Mutfak Ve Tatlar

HAŞLAMA

HAŞLAMA Nefis bir yemekçççSulu bir yemek olduğundan suyunu çorba gibi içebilirsiniz.. Verdiğim ölçü 2 kişiliktir....Bu ölçüler oranında...


HAŞLAMA
Nefis bir yemekçççSulu bir yemek olduğundan suyunu çorba gibi içebilirsiniz.. Verdiğim ölçü 2 kişiliktir....Bu ölçüler oranında  malzeme listesini artırabilirsiniz...Kuzu incik yerine haşlamalık dana eti de kullanabilirsiniz... Haşlamanın yanında pilav, salata veya turşu çok yakışıyor..Afiyet olsun..





·         MALZEMELER:
·         2 adet kuzu incik
·         1 adet kuru soğan
·         1 tatlı kaşığı tereyağı
·         1 adet havuç
·         2 adet patates
·         su
·         limon suyu
·         bir tutam maydanoz
·         tuz
·         karabiber
·         YAPILIŞI:
·         Kuzu incikleri yıkayın ve geniş bir tencereye alın.
·         Üzerine 8 su bardağı su, kabukları soyulmuş 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
·         Ara ara üzerinde oluşan köpükleri kevgirle  alın.
·         Suyu eksilirse sıcak su ekleyin ( Bu yemek sulu oluyor.Suyunu çorba  gibi içebilirsniz. Bana göre lezzet suyunda).
·         Havucun üzerini kazıyın ve dilimleyip yemeğe ekleyin.
·         Havuçlar biraz yumuşamaya başlayınca  patatesleri iri dilimler halinde doğrayıp ekleyin.
·         Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
·         Yemek pişince limon suyu ve ince kıyım maydanozu  ekleyip sıcak sıcak servis yapın
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

Patates 1239224067580668925

Yorum Gönder

  1. Allahım ne güzel yemekler. Ne güzel görseller. Bayıldım doğrusu. Hemen takibe aldım ben de sizi. Ben de bloğuma bekliyorum sizi. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok severim. Ellerine sağlık ablacım. :)

    YanıtlaSil
  3. Evde özellikle kış aylarında çok yaparım. Ellerinize sağlık
    Sevgiler
    http://lokumpilavi.blogspot.com/

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item