YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI
YOĞURTLU KEREVİZ SALATASI NASIL YAPILIR? KEREVİZ SALATASI TARİFİ KEREVİZ SALATASI Kerevizi sevmeyenlerin dahi Meze & Salata şekl...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/11/yogurtlu-kereviz-salatasi.html
KEREVİZ SALATASI TARİFİ
KEREVİZ SALATASI
Kerevizi sevmeyenlerin dahi Meze & Salata şeklindeki bu tarifi seveceklerine inanıyorum... Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor... Yapımı zaman almayan çok kolay bir tariftir...
- MALZEMELER:
- 1 adet orta boy kereviz
- 4- 5 yemek kaşığı kadar yoğurt
- 2- 3 diş sarimsak
- yeteri kadar tuz
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- Arzuya göre 1 -2 adet portakal
- YAPILIŞI:
- Karıştırma kabına öncelikle ezilmiş sarımsak ve tuzu koyup, karıştırın.
- Yoğurdu ilave edip, pütürsüz olana dek karıştırın.
- Rendenin kalın tarafı ile kerevizleri yoğurdun içine rendeleyin.
- Cevizi ekleyip, karıştırıp, servis tabağına alın.
- Şık bir sunum için 1 bütün veya yarım portakalın içini oyup kereviz salatasını doldurabilirsiniz. Ya da portakalı halka halka dilimleyip servis tabağına alın.
- Üzerlerine yeter kadar kereviz salatasından koyun.
- Dilediğinizce süsleyin.
- PÜF NOKTASI: KEREVİZİ DİREK YOĞURDUN İÇİNE RENDELEYELİM, YOKSA KARARIRLAR. CEVİZİ DE YİYECEĞİMİZ ZAMAN KATALIM, YOKSA SALATAMIZIN RENGİ HAFİF KARARIR.
- NOT:ARZU EDENLER 1-2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ ve 1 ADET YEŞİL ELMA RENDELEYEBİLİR