GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA
GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA Üzeri çıtır, içi kıyır kıyır bir poğaça tarifi...Kıymalı harç bu tarife çok yakışıyor...Fırından çıkar ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/11/galeta-unlu-kiymali-pogaca.html
GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA
Üzeri çıtır, içi kıyır kıyır bir poğaça tarifi...Kıymalı harç bu tarife çok yakışıyor...Fırından çıkar çıkmaz çay ve keyifli sohbet eşliğinde pencereden yağan yağmuru izlerken evin rahatlığı ve huzuru hiç bir yerde yok diye düşündük...Ağzımızın tadı hiç bozulmasın..Afiyetler olsun....
·
MALZEMELER:
·
1 adet yumurta (
sarısı içine akı üzerne)
·
1 su bardağı sıvı
yağ
·
1 su bardağı
yoğurt
·
1 paket kabartma
tozu
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
alabildiği kadar un
(3,5- 4 su bardağı kadar)
·
İçi için:
·
250 gr kıyma
·
2 adet kuru soğan
·
2 yemek kaşığı sıvı
yağ
·
tuz
·
karabiber
·
arzuya göre
maydanoz
·
Üzeri çin:
·
yumurta akı
·
galeta unu
·
YAPILIŞI:
·
Bir tavaya sıvı yağı
alın ve ince kıyım doğranmış soğanları kavurun ve kıymayı ekleyin.
·
Kıyma suyunu
çekinceye kadar eze eze karıştırarak kavurmaya devam edin.
·
Tuz ve karabiber
ile tatlandırın. ( Arzu ederseniz bir tutam ince kıyım maydanoz
ekleyebilirsiniz).
·
Yoğurma kabına sıvı
yağ, yoğurt ve yumurta sarısını alıp karıştırın.
·
Azar azar unu ve
kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi
kıvamında bir hamur yoğurun.
·
Hamurdan mandalina
büyüklüğünde parçalar koparın.
·
Avucunuzun için
hamuru açın ve yeteri kadar iç malzemeden koyup
tüm uçları ortada toplayıp kapatın ve yuvarlayın.
·
Üst kısmını
çırpılmış yumurta akına, daha sonra galeta ununa bulayın.
·
Yağlanmış fırın
tepsisine aralıklarla dizin.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·
AFİYET OLSUN
Selmacığım poğaçalar nefis görünüyor .Ellerine sağlık
YanıtlaSilgörümtü muhteşem .denemek için not aldım.ellerine saglık.
YanıtlaSil