VİŞNELİ İRMİK TATLISI
VİŞNELİ İRMİK TATLISI Hafif bir tatlı tarifi...Ben bu kez vişne suyu kullandım...Servis esnasında üzerine dondurucudan çıkardığım v...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/11/visneli-irmik-tatlisi.html
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
Hafif bir tatlı tarifi...Ben bu kez vişne suyu kullandım...Servis esnasında üzerine dondurucudan çıkardığım vişne ile sos hazırladım...Misafirlerim çok beğendiler..Umarım sizlere beğenirsiniz...
· MALZEMELER:
· Vişneli kısmı için:
· 2,5 su bardağı vişne suyu
· 1 paket sade puding
· İrmikli kısım için:
· 1 litre süt
· 8 yemek kaşığı irmik
· 8 yemek kaşığı şeker
· 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
· 1 paket vanilya
· YAPILIŞI:
· Bir tencereye toz puding ve vişne suyunu alın ve koyulaşana kadar pişirin.
· Ben dilimli seramik kek kalıbı kullandım ama herhangi bir borcam kullanabilirsiniz
· Tatlıyı kolaylıkla çıkarmak için; PÜF NOKTASI KALIBI YETERİ KADAR SU İLE ISLATMAKTIR. Veya kullanacağınız Kalıba streç film serip yine çok az ıslatabilirsiniz.
· Sıcakken Islattığınız kalıba vişneli sosu dökün.
· Ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
· İrmikli kısmı için:
· Bir tencereye , süt, irmik ve şekeri alın.
· Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
· Son aşamada Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip, göz göz olunca ocaktan alın.
· Kalıpta soğumuş olan vişneli sosun üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
· İyice soğuması için dolaba kaldırın.
· Daha sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
· NOT: Ben üzeri için 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişneyi, 1 tatlı kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı su ile koyulaşana kadar pişirdim sos olarak kullandım...Taneli tercih ettiğim için blendırdan geçirmedim ama tercih sizin.
· AFİYET OLSUN