KABAKLI PEYNİRLİ KEK

KABAKLI PEYNİRLİ KEK Tuzlu kek Nasıl yapılır? Çay saatleri için sebzeli nefis bir kek tarifi...Artan peyniri  bu şekilde de değerlendi...



KABAKLI PEYNİRLİ KEK
Tuzlu kek Nasıl yapılır?
Çay saatleri için sebzeli nefis bir kek tarifi...Artan peyniri  bu şekilde de değerlendirebilirsiniz...Püf noktası; kabağı önceden rendelemeyiniz sulanır !..Kek harcını hazırladıktan sonra kabağı hemen içine rendeleyiniz...




·         MALZEMELER:
·         3 adet yumurta
·         2 çay bardağı yoğurt
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         2,5 su bardağı un
·         1 paket kabartma tozu
·         tuz
·         1 adet orta boy kabak
·         yarım demet dereotu
·         1 su bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
·         1 tatlı kaşığı kuru nane
·         YAPILIŞI:
·         Bir kabın içinde yumurtaları köpürünceye kadar çırpın.
·         Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
·         Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.( Ben tuzu 1 silme tatlı kaşığı kullandım...peynirin tuz oranına göre tuz ekleyiniz).
·         Kek harcının üzerine ufalanmış peynir,kuru nane, ince kıyım doğranmış dereotu, kabağı ise rendenin kalın tarafı ile rendeleyip harca ekleyin ve kaşıkla karıştırın. (Gerekirse çok az un ekleyebilirsiniz.Cıvık bir hamur olmasın).
·         Yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
·         Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarıp içi çekinceye kadar pişirin.
·         AFİYET OLSUN




DAHA FAZLA LEZZET

tuzlu kek nasıl yapılır 2614853802222319146

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık. Çok güzel bir görüntü. Yanına da miss gibi sıcacık çaay. Mmmm.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item