DEREOTLU TAZE SOĞANLI PEYNİRLİ POĞAÇA
DEREOTLU TAZE SOĞANLI PEYNİRLİ POĞAÇA Kabartma tozu kullanıldığından beklemesi süresi olmayan ve aynı zamanda tüm malzemeler hamurun ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/11/dereotlu-taze-soganli-peynirli-pogaca.html
DEREOTLU TAZE SOĞANLI PEYNİRLİ POĞAÇA
Kabartma tozu kullanıldığından beklemesi süresi olmayan ve aynı zamanda tüm malzemeler hamurun içinde olduğundan yapımı çabuk bir poğaçadır...
Tadına gelecek olursak diyet yapanlara önermiyorum
Neden mi? İnanılmaz bir lezzet neredeyse hepsini yemek isteyeceksiniz
·
MALZEMELER:
·
200 gr. oda
sıcaklığında tereyağı veya margarin
·
2 adet yumurta ( 1
sarısı üzeri için)
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
3 su bardağı un
·
1 paket kabartma
tozu
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı kekik
·
1 çay kaşığı kuru
nane
·
yarım demet dereotu
·
4 dal taze soğanın
yeşil kısmı
·
1 su bardağı kaşar
peyniri
·
1 su bardağından az
beyaz peynir
·
Üzeri için:
·
Yumurta sarısı
·
çörek otu- susam
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabına yağ, yumurta ve yoğurdu alın ve yağ
eriyinceye kadar karıştırın veya yoğurun.
·
Un,tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
·
Üzerine , ince
kıyım doğranmış dereotu ve taze soğan, rende kaşar, ufalanmış beyaz peynir,
kekik ve naneyi ekleyip yoğurun. Yoğurma esnasında un ekleyebilirsiniz. Ele yapışmayan kulak
memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
·
Hamurdan mandalinadan biraz daha büyük parçalar koparın ve istediğiniz bir şekli verin. (Ben yuvarlak
şekil verdim).
·
Yağlanmış fırın
tepsisine aralıklarla dizin.
·
Üzerine yumurta
sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
·
Önceden ısıtılmış
190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·
AFİYET OLSUN
çok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
YanıtlaSil:)
Iyi gunler. Toplam kac adet pogaca çikiyor ? Tesekkurler
YanıtlaSil