BALLI TAVUK KANATLARI | Mutfak Ve Tatlar

BALLI TAVUK KANATLARI

BALLI TAVUK KANATLARI Doors Akademi  Arçelik Mutfağında  AnavarzaBal  etkinliğinde  şefimizin reçetesiyle yaptığımız Ballı Tavuk  ka...



BALLI TAVUK KANATLARI

Doors Akademi Arçelik Mutfağında  AnavarzaBal etkinliğinde  şefimizin reçetesiyle yaptığımız Ballı Tavuk  kanatları...Hem pratik hem lezzetli...

·         MALZEMELER:
·         350 gr çizik atılmış tavuk kanat
·         1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1/4 su bardağı soya sos
·         1/2 su bardağı Anavarza çam balı
·         1 diş ezilmiş sarımsak
·         Karabiber
·         1/2 yemek kaşığı ketçap
·         ÜZERİ İÇİN:
·         susam
·         YAPILIŞI:
·         Çukur bir kabın içinde susam hariç tüm malzemeyi karıştırın.
·         Tavuk kanatları  bu sosa iyice bulayın Ve orta boy bir fırın kabına alın.Üzerine  kalan sosu dökün.
·         Önceden ısıtılmış  190 derecelik fırında  ara sıra  fırını açıp kanatları çevirin.
·         Nar gibi kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
·         Servis tabağına alıp üzerine susam serpin ve sıcak servis yapın.
·         AFİYET OLSUN







DAHA FAZLA LEZZET

soya soslu tavuk nasıl yapılır 4337786501557119642

Yorum Gönder

  1. Balın pişirilmemesi konusunda söylemler var ; Şef buna bir açıklama getirdi mi acaba?
    Ama oldukça iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba....Aslında ben balın 120 dereceye kadar pişirildiğini biliyorum...Etkinlikte bu soru aklımdaydı ama öyle bir telaş yaşanıyor ki sormaya fırsat bulamadım....Fakat tarif muhteşem oldu..Bal oranı belki biraz daha azaltılabilir. Sevgiler...

      Sil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item