HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA

HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde yaptığımız Osmanlı mutfağından harika bir Bal...



HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA
Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde yaptığımız Osmanlı mutfağından harika bir Ballı Helva tarifi...Müthiş bir şey oldu...Tek kelime ile bayıldıkkkkk :)












·         MALZEMELER:
·         65 gr un
·         65 gr pirinç unu
·         65 gr nişasta
·         65 gr tereyağı
·         275 gr Anavarza Gurme Keven Kekik balı
·         300 ml süt
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencerede, bal ve sütü hafif ateşte bal eriyene kadar ısıtın. (Kaynamasına  izin vermeyiniz yoksa kesilir).
·         Diğer bir tencerede tereyağı eritin.
·         Yağ ısınınca pirinç unu ve nişastayı ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
·          Unu ekleyin ve  hafif renk alıncaya kadar kavurmaya devam edin.
·         Un karışımının üzerine  bu şerbeti dökün.
·         Topaklanmasına izin vermeden güzelce karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve ateşten alıp 10 dakika  dinlenmeye bırakın.
·         Bu esnada  bademleri kavurun.
·         Helvayı bir tepsiye yayın ve üzerine bademleri dizin.
·         Dilimleyerek servis yapın.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 8447772404574921030

Yorum Gönder

  1. Selmacığım çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim...Mutlaka denemenizi öneririm..nefis bir şey...bal oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor. Denemeye değer..:) Helvanın her türlüsünü seven biri olarak bu tarifinize bayıldım..:)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item