SİRKENCEBÜN ŞERBETİ
SİRKENCEBÜN ŞERBETİ Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde Mevlevi Mutfağından nefis Sirkencebün Şerbeti ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/10/sirkencebun-serbeti.html
SİRKENCEBÜN ŞERBETİ
Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde Mevlevi Mutfağından nefis Sirkencebün Şerbeti yaptık...
Sirkencübinin yemekten
sonra bir bardak tüketilmesi halinde hazmı
kolaylaştırdığı, yemekten önce tercih edildiğinde ise tokluk hissi vererek
fazla yemek tüketilmesinin önüne geçilmesini sağladığı biliniyor.
·
MALZEMELER (2
kişilk)
·
Anavarza Çiçek Balı
50 gr
·
Üzüm sirkesi 50 ml
·
Soğuk su 200 ml
·
2- 3 dal taze nane
veya fesleğen
·
YAPILIŞI:
·
Bütün malzmeleri
güzelce karıştırın ve soğuk servis yapın.
·
AFİYET OLSUN
Elinize sağlık, sirke ve bal nasıl bir tat merak ettim, bu arada tokluk hissi vermesi de iyi bir özellikmiş :)
YanıtlaSilBizler çok beğendik :)
Sil