HAŞHAŞLI ÇÖREK | Mutfak Ve Tatlar

HAŞHAŞLI ÇÖREK

HAŞHAŞLI ÇÖREK Sevgili Gözde Özergen Akkaya'ya tarif ve yapım aşamalarını ayrıntılarıyla fotoğraflayıp bizlerle paylaştığı için teşe...


HAŞHAŞLI ÇÖREK
Sevgili Gözde Özergen Akkaya'ya tarif ve yapım aşamalarını ayrıntılarıyla fotoğraflayıp bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...













·         MALZEMELER:
·         2 çay bardağı süt
·         100 gr tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
·         1 adet yumurta
·         1 tatlı kaşlığı kuru maya
·         1 çay kasığı tuz
·         yarım  çay bardağı şeker
·         Aldığı kadar un
·         Hamura sürmek için;
·         3 yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
·         arzunuza göre şeker
·         Haşhaşı sürülebilir kıvama getirecek kadar zeytinyağı (Sıvı yağ)
·         YAPILIŞI:
·         Un haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
·         Unu da ekleyip yumuşacık bir hamur  yoğurun.
·         Hamurun üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
·         Mayalanan hamuru merdane yardımı ile  yarım açın . (Ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor)
·         Hamurun yer yerine gelecek şekilde  haşhaşlı karışımdan sürün.üzerine arzunuza göre şekeri dökün ve hamuru rulo yapın.
·         Dilimleri tepsiye aralıklı olarak dizin.
·         Tepside mayalanan çörekleri 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin...

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 7569084100115571991

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item