KABAK KAYGANASI

KABAK KAYGANASI Oldukça lezzetli ve kızartma olmamasından dolayı daha sağlıklı ve hafif bir tarif....Kaygana harcını hazırladığınızda he...


KABAK KAYGANASI
Oldukça lezzetli ve kızartma olmamasından dolayı daha sağlıklı ve hafif bir tarif....Kaygana harcını hazırladığınızda hemen pişirin.. Rendelenmiş kabak bekledikçe suyunu salar ve daha fazla un ister...


·         MALZEMELER:
·         2 adet kabak
·         3 adet yumurta
·         2 su bardağı süt
·         100 gr beyaz peynir
·         Bir tutam maydanoz
·         Bir tutam dereotu
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         Tuz- Karabiber
·         2,5 su bardağı un
·         YAPILIŞI:
·         Çukur bir kabın içine süt,sıvı yağ,yumurta,ufalanmış peyniri alın.
·         Üzerine rendenin kalın tarafıyla kabakları rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyım doğrayın.
·         Un,kabartma tozu ve baharatları ilave edip kaşıkla karıştırın.(Gerekirse un ekleyin).
·         Teflon tavaya çok az sıvı yağ alın ve yağ ısınınca 1 kepçe kaygana harcını tavaya döküp çay fincanı tabağından daha büyük olacak şekilde tavaya yayın.
·         Önlü arkalı pişirin.
·         Sıcak veya ılık servis yapın.
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

süt 6094455773988582576

Yorum Gönder

  1. afiyetler olsun. ellerinize sağlık.. Kahvaltıda olsun, ikindide olsun. Öğün de harika kaygana tarifi olmnuş.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık. Mutlaka deneyeceğim, çok lezzetli görünüyor çünkü.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item