AMONYAKLI PASTA | Mutfak Ve Tatlar

AMONYAKLI PASTA

AMONYAKLI PASTA Bisküvi tadında bir hamur..Yapımı  biraz zaman alsa da sonuca değiyor....Ben üzerini pasta kreması ile...






AMONYAKLI PASTA
Bisküvi tadında bir hamur..Yapımı  biraz zaman alsa da sonuca değiyor....Ben üzerini pasta kreması ile kapladım,sade halde de servis yapabilirsiniz...Toz amonyak aktarlarda satılıyor...




·         MALZEMELER:
·         2 adet yumurta
·         1 çay bardağı  toz şeker
·         1 çay bardağı süt
·         1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
·         1 portakal kabuğu rendesi
·         1 paket vanilya
·         Bir yemek kaşığı toz amonyak
·         4- 4,5 su bardağı un
·         Kreması için:
·         1 litre süt
·         1 su bardağından biraz fazla toz şeker
·         3 yemek kaşığı tepeleme kakao
·         1 yemek kaşığı tepeleme un
·         1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
·         1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
·         Üzeri için:
·         1 poşet sade pasta kreması
·         veya
·         1 poşet krem şanti
·         ( Paketin üzerindeki tarife göre hazırlayınız).
·         YAPILIŞI:
·         Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar çırpınız.
·         Süt, erimiş tereyağı ve portakal kabuğunu rendesini ilave edip karıştırınız.
·         Vanilya, toz amonyak  ve azar azar unu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurunuz.
·         Hamuru 7 eşit bezeye bölünüz. ( Arzu edersnz 9 bezeye de  ayırabilirsiniz ama pasta çok yüksek oluyor).
·         Her bir bezeyi  30 cm kadar yuvarlak açmaya çalışınız.
·         Eğer yuvarlak şekil vermede ve tüm yufkaları aynı büyüklükte açmaya zorlanırsanız  kelepçeli yuvarlak  kek kalıbının  çemberini veya  yuvarlak bir tabak ile ölçüp kesebilirsiniz.
·         Bu pastada her bir  yufkayı tek tek pişiriyoruz.
·         1 kereye mahsus olmak üzere 1. yufkayı pişirirken katı yağ ile  fırın tepsisini yağlayınız. ( Diğer bezeler için artık tepsiyi yağlamanıza gerek yoktur).
·         Bezeyi açıp hamuru oklava veya merdaneye sarıp tepsiye koyunuz.
·         Hamur daha düzgün oluyor.
·         Önceden ısıtılmış 160 derecelik sıcak  fırında 10 dakika civarında  hafif pembeleşene kadar  pişiriniz.
·         Pişen hamuru dikkatlice tepsiden alınız ve diğer hamuru koyup  pişiriniz.
·         Fırın sıcak olduğundan  10 dakikadan önce  diğer hamurlar pişebilir.
·         Diğer hamurları da aynı şekilde pişiriniz.
·         Pişen hamurları soğumaya bırakınız.
·         ( Bisküvi tarzı olduğundan kırılabilir,dikkat ediniz).
·         Kreması için:
·         Bir tencereye, süt,şeker ,un, nişasta ve  kakaoyu alıp güzelce çırpınız.
·         Orta hararetli ateşte  göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişiriniz.
·         Ocaktan alıp sıcakken yağı ekleyip çırpınız ve kremayı soğumaya bırakınız.
·         1. hamuru servis tabağına alınız ve  üzerine soğuyan kremadan kenarlara taşırmadan yeteri kadar sürünüz.
·         7. hamura kadar aynı işlemi tekrarlayınız.
·         7. hamurun üzerine kakaolu kremadan sürmeyiniz.
·         1 gece üzeri örtülü şekilde dolapta dinlendiriniz
·         Ertesi gün, pastayı Dr.Oetker'in sade pasta kreması ile kapladım.
·         Krem şanti de kullanabilirsiniz.
·         Pastanın üst süslemesi için, üzerine çikolata sosundan dairesel benekler yaptım ve yine dairesel olarak çöp şiş yardımıyla ortalarından çizikler atıp benekleri birleştirdim.
·         Çikolatalarla süsledim.

·         AFİYET OLSUN




















DAHA FAZLA LEZZET

toz amonyak 7578119817003533135

Yorum Gönder

  1. Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Afiyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Hava yağmurluydu fotolar çok net çıkmadı :(

      Sil
  2. amonyaklı pastada senden de böylesi şahane bir görüntü beklenirdi :)
    detaylı ve güzel resimler de cabası,
    portakal aromalı enfes bir pasta eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok nefis görünüyor... fotolarda harika olmuş... ellerinize emeğinize sağlık Selma hanım:))

    YanıtlaSil
  4. merhaba
    görüntü muhteşemm fotoğraflar harika
    detaylı anlatım içinse ok teşekkürler
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  5. Ben yıllardır yaparım bu pastaayı....Kendi orjinal kreması müthiş yakışıyor bu pastaya....Aralara muzda koyarsanız...Offff lezzet bombası olur...Ben bu pastayı ne zaman yapsam bir dilim dahi kalmaz...http://fatosunmutfakgunlugu.blogspot.com.tr/2012/11/amonyakli-pasta-bu-pastay-yemeyen-pasta.html

    YanıtlaSil
  6. adı değişik tadı güzel olmalı ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR!!!

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize saglik, harika olmus

    YanıtlaSil
  8. süperr olmus yine ellerinize saglik <3

    YanıtlaSil
  9. çok sevdiğim bir pastadır .ellerinize sağlık çok güzel görünüyor .<3

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item