AMONYAKLI PASTA
AMONYAKLI PASTA Bisküvi tadında bir hamur..Yapımı biraz zaman alsa da sonuca değiyor....Ben üzerini pasta kreması ile...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/03/amonyakli-pasta.html
AMONYAKLI PASTA
Bisküvi tadında bir hamur..Yapımı biraz zaman alsa da sonuca değiyor....Ben üzerini pasta kreması ile kapladım,sade halde de servis yapabilirsiniz...Toz amonyak aktarlarda satılıyor...
·
MALZEMELER:
·
2 adet yumurta
·
1 çay bardağı
toz şeker
·
1 çay bardağı süt
·
1 çay bardağı
eritilmiş tereyağı veya margarin
·
1 portakal kabuğu
rendesi
·
1 paket vanilya
·
Bir yemek kaşığı
toz amonyak
·
4- 4,5 su bardağı
un
·
Kreması için:
·
1 litre süt
·
1 su bardağından
biraz fazla toz şeker
·
3 yemek kaşığı
tepeleme kakao
·
1 yemek kaşığı
tepeleme un
·
1,5 yemek kaşığı
buğday nişastası
·
1 yemek kaşığı
tereyağı veya margarin
·
Üzeri için:
·
1 poşet sade pasta
kreması
·
veya
·
1 poşet krem şanti
·
( Paketin
üzerindeki tarife göre hazırlayınız).
·
YAPILIŞI:
·
Yumurta ve şekeri
şeker eriyinceye kadar çırpınız.
·
Süt, erimiş
tereyağı ve portakal kabuğunu rendesini ilave edip karıştırınız.
·
Vanilya, toz
amonyak ve azar azar unu ekleyip,
yumuşak bir hamur yoğurunuz.
·
Hamuru 7 eşit
bezeye bölünüz. ( Arzu edersnz 9 bezeye de
ayırabilirsiniz ama pasta çok yüksek oluyor).
·
Her bir bezeyi 30 cm kadar yuvarlak açmaya çalışınız.
·
Eğer yuvarlak şekil
vermede ve tüm yufkaları aynı büyüklükte açmaya zorlanırsanız kelepçeli yuvarlak kek kalıbının
çemberini veya yuvarlak bir tabak
ile ölçüp kesebilirsiniz.
·
Bu pastada her
bir yufkayı tek tek pişiriyoruz.
·
1 kereye mahsus
olmak üzere 1. yufkayı pişirirken katı yağ ile
fırın tepsisini yağlayınız. ( Diğer bezeler için artık tepsiyi
yağlamanıza gerek yoktur).
·
Bezeyi açıp hamuru
oklava veya merdaneye sarıp tepsiye koyunuz.
·
Hamur daha düzgün
oluyor.
·
Önceden ısıtılmış
160 derecelik sıcak fırında 10 dakika
civarında hafif pembeleşene kadar pişiriniz.
·
Pişen hamuru
dikkatlice tepsiden alınız ve diğer hamuru koyup pişiriniz.
·
Fırın sıcak
olduğundan 10 dakikadan önce diğer hamurlar pişebilir.
·
Diğer hamurları da
aynı şekilde pişiriniz.
·
Pişen hamurları
soğumaya bırakınız.
·
( Bisküvi tarzı
olduğundan kırılabilir,dikkat ediniz).
·
Kreması için:
·
Bir tencereye,
süt,şeker ,un, nişasta ve kakaoyu alıp güzelce
çırpınız.
·
Orta hararetli
ateşte göz göz oluncaya kadar
karıştırarak pişiriniz.
·
Ocaktan alıp
sıcakken yağı ekleyip çırpınız ve kremayı soğumaya bırakınız.
·
1. hamuru servis
tabağına alınız ve üzerine soğuyan
kremadan kenarlara taşırmadan yeteri kadar sürünüz.
·
7. hamura kadar
aynı işlemi tekrarlayınız.
·
7. hamurun üzerine
kakaolu kremadan sürmeyiniz.
·
1 gece üzeri örtülü
şekilde dolapta dinlendiriniz
·
Ertesi gün, pastayı
Dr.Oetker'in sade pasta kreması ile kapladım.
·
Krem şanti de
kullanabilirsiniz.
·
Pastanın üst
süslemesi için, üzerine çikolata sosundan dairesel benekler yaptım ve yine dairesel
olarak çöp şiş yardımıyla ortalarından çizikler atıp benekleri birleştirdim.
·
Çikolatalarla
süsledim.
·
AFİYET OLSUN
Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Afiyetle.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Hava yağmurluydu fotolar çok net çıkmadı :(
Silamonyaklı pastada senden de böylesi şahane bir görüntü beklenirdi :)
YanıtlaSildetaylı ve güzel resimler de cabası,
portakal aromalı enfes bir pasta eline sağlık
Çok nefis görünüyor... fotolarda harika olmuş... ellerinize emeğinize sağlık Selma hanım:))
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilgörüntü muhteşemm fotoğraflar harika
detaylı anlatım içinse ok teşekkürler
sevgilerrr
Çok teşekkür ederim :)
YanıtlaSilBen yıllardır yaparım bu pastaayı....Kendi orjinal kreması müthiş yakışıyor bu pastaya....Aralara muzda koyarsanız...Offff lezzet bombası olur...Ben bu pastayı ne zaman yapsam bir dilim dahi kalmaz...http://fatosunmutfakgunlugu.blogspot.com.tr/2012/11/amonyakli-pasta-bu-pastay-yemeyen-pasta.html
YanıtlaSiladı değişik tadı güzel olmalı ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR!!!
YanıtlaSilEllerinize saglik, harika olmus
YanıtlaSilsüperr olmus yine ellerinize saglik <3
YanıtlaSilçok sevdiğim bir pastadır .ellerinize sağlık çok güzel görünüyor .<3
YanıtlaSil