BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK
BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK Tavuklu börek Galeta Unlu Tavuklu Börek Dışı çıtır...içi yumuşak nefis bir börek..ben 2 adet yufka k...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/02/besamel-soslu-tavuklu-borek.html
BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK
Tavuklu börek
Galeta Unlu Tavuklu Börek
Dışı çıtır...içi yumuşak nefis bir börek..ben 2 adet yufka kullandım...yufkalar büyük olduğundan 16 parçaya kestim...daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranda artırabilirsiniz... sıcakken ayrı bir lezzet fakat soğuduğunda da aynı tadı muhafaza ediyor...akşamdan hazırlayıp üzerini örterek sabah su ve galeta ununa bulayıp pişirebilirsiniz... lütfen deneyiniz...
·
MALZEMELER:
·
2 adet yufka
·
1 adet haşlanmış tavuk göğsü veya 2 adet kalça
·
tuz- karabiber
·
Beşamel sos için:
·
1 yemek kaşığı tereyağı
·
1 yemek kaşığı un
·
1 su bardağı soğuk
süt
·
tuz
·
Sosu için:
·
yarım çay bardağı
su
·
yarım çay bardağı
sıvı yağ
·
Üzeri için:
·
1 kase su
·
1 kase galeta unu
·
YAPILIŞI:
·
Beşamel sos için:
·
Bir tencereye
tereyağı alıp eritiniz.
·
Unu ekleyip 2-3
dakika un kokusu çıkana kadar topaklanmasına fırsat vermeden karıştırarak
kısık ateşte kavurunuz.
·
Azar azar soğuk
sütü ekleyip muhallebi kıvamında pişrip, tuzu ekleyiniz.
·
Haşlanmış tavukları
didikleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın ve beşamel sos ile karıştırınız.
·
Tezgaha 1. yufkayı
seriniz.
·
Üzerine su ve sıvı
yağ karışımından oluşan sosu yeteri kadar sürünüz.
·
2. yufkayı üzerine
seriniz.
·
Kalan sosu üzerine
sürünüz.
·
Yufkaları sigara
böreği keser gibi kesiniz.
·
Yufkaların
büyüklüğüne göre 12 veya 16 parçaya kesiniz.
·
Her bir
parçanın geniş ucuna yeteri kadar iç
mazlemeden koyunuz
·
Kenarları hafifçe
içe katlayınız.
·
ve rulo şeklinde
sarınız.
·
Bir kasenin içine
su, bir kasenin içine galeta unu koyunuz.
·
Börekleri önce her tarafını suya sokunuz.
·
Daha sonra tamamen
galeta ununa bulayınız.
·
Yağlanmış veya
yağlı kağıt serilmiş fıırn tepsisine diziniz.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
·
Sıcak servis
yapınız.
·
AFİYET OLSUN
ellerinize sağlık.. bomba börek olmuş. çok yedirir vallahi..
YanıtlaSilmerabalar çok leziz gözüküyor. benim börekle ilgili sorum olacak bu böreği önceden yapıp buzlukta yada difrizde muhafaza edebiliyormuyuz. misafirimiz gelince galeta ununa bulayıp pişirebiliyormuyuz. cevap verirseniz çok sevinirim :)
YanıtlaSil