BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK

 BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK Tavuklu börek Galeta Unlu Tavuklu Börek Dışı çıtır...içi yumuşak nefis bir börek..ben 2 adet yufka k...




 BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU BÖREK
Tavuklu börek
Galeta Unlu Tavuklu Börek

Dışı çıtır...içi yumuşak nefis bir börek..ben 2 adet yufka kullandım...yufkalar büyük olduğundan 16 parçaya kestim...daha fazla yapmak isterseniz ölçüleri aynı oranda artırabilirsiniz... sıcakken ayrı bir lezzet fakat soğuduğunda da aynı tadı muhafaza ediyor...akşamdan hazırlayıp üzerini örterek sabah su ve galeta ununa bulayıp pişirebilirsiniz... lütfen deneyiniz...



·         MALZEMELER:
·         2 adet yufka
·         1  adet haşlanmış tavuk göğsü  veya 2 adet kalça
·         tuz- karabiber
·         Beşamel sos için:
·         1 yemek kaşığı  tereyağı
·         1 yemek kaşığı un
·         1 su bardağı soğuk süt
·         tuz
·         Sosu için:
·         yarım çay bardağı su
·         yarım çay bardağı sıvı yağ
·         Üzeri için:
·         1 kase su
·         1 kase galeta unu
·         YAPILIŞI:
·         Beşamel sos için:
·         Bir tencereye tereyağı alıp eritiniz.
·         Unu ekleyip 2-3 dakika  un kokusu çıkana kadar  topaklanmasına fırsat vermeden karıştırarak kısık ateşte kavurunuz.
·         Azar azar soğuk sütü ekleyip muhallebi kıvamında pişrip, tuzu ekleyiniz.
·         Haşlanmış tavukları didikleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın ve beşamel sos ile karıştırınız. 
·         Tezgaha 1. yufkayı seriniz.
·         Üzerine su ve sıvı yağ karışımından oluşan sosu yeteri kadar sürünüz.
·         2. yufkayı üzerine seriniz.
·         Kalan sosu üzerine sürünüz.
·         Yufkaları sigara böreği keser gibi kesiniz.
·         Yufkaların büyüklüğüne göre 12 veya 16 parçaya kesiniz.
·         Her bir parçanın  geniş ucuna yeteri kadar iç mazlemeden koyunuz
·         Kenarları hafifçe içe katlayınız.
·         ve rulo şeklinde sarınız.
·         Bir kasenin içine su, bir kasenin içine galeta unu koyunuz.
·         Börekleri önce  her tarafını suya sokunuz.
·         Daha sonra tamamen galeta ununa bulayınız.
·         Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fıırn tepsisine diziniz.
·         Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
·         Sıcak servis yapınız.
·         AFİYET OLSUN














DAHA FAZLA LEZZET

tavuklu börek nasıl yapılır 5887711752167513085

Yorum Gönder

  1. ellerinize sağlık.. bomba börek olmuş. çok yedirir vallahi..

    YanıtlaSil
  2. merabalar çok leziz gözüküyor. benim börekle ilgili sorum olacak bu böreği önceden yapıp buzlukta yada difrizde muhafaza edebiliyormuyuz. misafirimiz gelince galeta ununa bulayıp pişirebiliyormuyuz. cevap verirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item