YANARDAĞ PASTASI
YANARDAĞ PASTASI Sevgili Aynur Günaydın a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sağlık..
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/02/yanardag-pastasi.html
YANARDAĞ PASTASI
Sevgili Aynur Günaydın a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sağlık..
• MALZEMELER:
• 1 adet kakaolu veya sade pasta tabanı
• 1 poşet krem şanti
• 1 su bardağı süt
• 2 adet muz
• 1 paket eti negro ( veya petibör bisküvi veya cici bebe)
• fındık
• Islatmak için 1 çay bardağı kadar süt
• Üzeri için:
• meyve sosu
• veya reçel
• nar taneleri
• YAPILIŞI:
• Servis tabağına pasta tabanından 1 tanesini yerleştiriniz.
• Diğer parçayı 8 eşit üçgene kesiniz.( Sigara böreği keser gibi ).
• Krem şantiyi süt ile çırpınız.
• Krem şantinin içine parçalara bölünmüş negro ve kestiğimiz 8 parçanın bir dilimini küçük küp şeklinde doğrayıp ekleyiniz.
• Dilimlenmiş muz dilimleri ve iri kıyım doğranmış fındığı ilave ediniz,
• Servis tabağındaki pasta tabanını ister süt ile ister nescafeli süt ile ıslatınız.
• Hazırlanan kremayı pasta tabanının üzerine tepeleme şeklinde yerleştiriniz.
• Kalan 7 dilim keki de hafif ıslatınız.
• Kremanın üzerine dilimleri yerleştiriniz.
• Geniş kısımlar yan yana geliyor.
• Sivri uçlar tepede açıkta kalıyor.
• İster meyve sosu veya reçeli pastanın üzerinden dilimlerin arasındaki boşluklara denk gelecek şekilde dökünüz.
• Yanardağ havası yaratmak için arzu ederseniz boşlukların içine nar taneleri serpebilirsiniz.
• 1-2 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis ediniz.
• AFİYET OLSUN