LABNELİ ÇİÇEK POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

LABNELİ ÇİÇEK POĞAÇA

 LABNEL İ ÇİÇEK POĞAÇA Labneli Poğaça Çiçek Poğaça Labneli poğaça tarifini çiçek şeklinde hazırladım...görsel olarak çok şık old...



 LABNELİ ÇİÇEK POĞAÇA
Labneli Poğaça
Çiçek Poğaça

Labneli poğaça tarifini çiçek şeklinde hazırladım...görsel olarak çok şık oldu...bu hamuru arzu ettiğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz...patatesli iç harç ile de çok güzel oluyor




      ·         MALZEMELER:
·         1 paket Labne peyniri
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 su bardağı süt
·         1 adet  yumurta
·         1 paket kabartma tozu
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         alabildiği kadar un ( 5,5- 6 su bardağı kadar).
·         İç malzemesi için:
·         beyaz peynir
·         maydanoz
·         Üzeri için:
·         yumurta sarısı
·         haşhaş tohumu
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabının içine labne peyniri,süt,sıvı yağ ve yumurtayı alıp karıştırınız.
·         Azar azar un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz.
·         İç malzemesi için, ince kıyım maydanoz ile peyniri karıştırınız.


      ·         Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapınız.
·         Bezeleri hafif  unlu zeminde çok az merdane yardımıyla açınız.( Çok inceltmeden).


·         İçine yeteri kadar  malzemeden koyunuz.



·         Uçlarını kapatınız.



·         Ve yuvarlak şekil veriniz.



·         Hamuru tezgaha koyunuz ve elinizle hafifçe bastırıp açınız.



·         Bıçak yardımıyla hamuru ortaya gelmeden 6 eşit parçaya kesiniz.



      ·         Ve her dilimi aynı yöne doğru iç malzeme görünecek şekilde çeviriniz.
·         Hafif üzerine bastırınız.( Şekillendirme işlemini tepside de yapabilirsiniz).


·         Yağlanmış fırın tepsisine diziniz.


      ·         Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz.
·         Tam ortaya ben haşhaş tohumu serptim, susam veya çörek otu da kullanabilirsiniz.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 2020896928601910573

Yorum Gönder

  1. ellerinize sağlık. şık sunumlara .. çiçekler açtırmışsınız.

    YanıtlaSil
  2. Icine koyacagimiz peyniri hamuruna koyup bu sekli versek olurmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamurunda bu tarifi denemedim ama neden olmasın...yalnız peynir çok yağlı olmasın..erir ve akar..rulo poğaça tarifim de olur mesela

      Sil
  3. Elinize sağlık. Çiçekler çok güzel olmuş. Bayıldım. Ne kadar zarif bir sunum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim...Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Bu poğaça derin dondurucuda saklanabilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  5. Bayildim...ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  6. merhaba selma hnm yine harikasın seni çok seviyorum arkadaşın sorduğu gibi pişirdikten ve soğuduktan sonra difrize koysak yiyceğimiz zaman çıkarınca tazesi gibi olurmu acaba ? tşklr sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item