ÜZERİ AÇIK PEYNİRLİPOĞAÇA
ÜZERİ AÇIK PEYNİRLİ POĞAÇA Evde kalan az peynirleri değerlendire bileceğiniz nefis bir poğaça....fırından çıktığında çayın yanında mü...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/01/ustu-acik-peynirlipogaca.html
ÜZERİ AÇIK PEYNİRLİ POĞAÇA
Evde kalan az peynirleri değerlendire bileceğiniz nefis bir poğaça....fırından çıktığında çayın yanında müthiş oluyor....kaşar yerine dil peyniri de kullanabilirsiniz...
·
MALZEMELER:
·
1 paket yaş maya (42 gr)
·
1 su bardağı ılık süt
·
1 su bardağı ılık su
·
1 su bardağı sıvı yağ
·
1 yemek kaşığı toz şeker
·
1 yemek kaşığı tuz
·
alabildiği kadar un ( 6-6,5 su bardağı)
·
İçi için.:
·
Beyaz peynir ( 1 parça)
·
Tulum peyniri (1 parça)
·
Kaşar peyniri (1 parça
·
Maydanoz (Yarım demet)
·
Üzeri için:
·
Yumurta sarısı
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabına maya ,ılık süt ve ılık süt alınız,maya eriyinceye kadar
karıştırınız.
·
Sıvı yağı ekleyiniz.
·
Un ilave edip üzerine şeker ve tuzu serpiniz.
·
Ele hafif yapışan bir hamur yoğurunuz.
·
Hamurun üzerini örterek hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalanmaya bırakınız.
·
İçi için, kıyılmış maydanoz,rendelenmiş kaşar ve ezilmiş beyaz peynir ve
tulum peynirini karıştırınız.
·
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapanız. ( Veya daha
büyük).
·
Elinizle yuvarlak biçimde şekillendiriniz.
·
Şekillendirirken elini sıvı yağ ile yağlayabilirsiniz.
·
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·
Kenarlarına yumurta sarısı sürünüz.
·
Üzerine iç malzemeden yeteri kadar koyunuz.
·
Soğuk 175 derecelik fırına poğaçaları pişirmeye başlayalım.
·
Soğuk fırında yavaş yavaş mayalanıp kabaracaklardır.
·
Üzerleri pembeşelinceye kadar pişiriniz.
·
AFİYET OLSUN
Eline sağlık pizza gibi harika olmuuşlar sevgiler...
YanıtlaSilSabah sabah mahvoldum....Nasıl canım çekti.Kahvaltıda yapmadım....
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilElinize sağlık süper :) Serap Eşkin Karadeli
YanıtlaSil