İMAM SARIĞI
İMAM SARIĞI NASIL YAPILIR Sevgili Bahar Mehmet Çetin bizlerle çok hafif ve nefis bir tatlı tarifi paylaşmışlar...teşekkür ederiz......
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/01/imam-sarigi.html
İMAM SARIĞI NASIL YAPILIR
Sevgili Bahar Mehmet Çetin bizlerle çok
hafif ve nefis bir tatlı tarifi
paylaşmışlar...teşekkür ederiz....ellerinize sağlık...
·
MALZEMELER:
·
4 adet yumurta
·
1 su bardağı toz şeker
·
1 su bardağı un
·
yarım paket
kabartma tozu
·
1 paket vanilya
·
3 çorba kaşığı
kakao
·
3 çorba kaşığı su
·
Kreması için:
·
3 su bardağı süt
·
1,5 çorba kaşığı un
·
1 çorba kaşığı
nişasta
·
yarım su bardağı
toz şeker
·
1 yumurta sarısı
·
1 paket vanilya
·
Üzeri için:
·
100 gr. bitter
çikolata (Ben çikolatalı puding kullandım).
·
Kenarı için:
·
Hindistan cevizi
·
YAPILIŞI:
·
Yumurtaları
köpürünceye kadar çırpınız.
·
Şekeri ilave edip
kabarıncaya kadar çırpmaya devam ediniz.
·
Su ve kakaoyu
ekleyip çırpınız.
·
Un,vanilya ve
kabartma tozunu ilave edip karıştırınız.
·
Yağlanmış kare
borcama kek harcını dökünüz.
·
Soğuk 175 derecelik
fırında pişiriniz.
·
Kreması için;
süt,un,nişasta,yumurta sarısı ve şekeri bir tencereye alınız.
·
Orta hararetli
ateşte muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
·
Son aşamada
vanilyayı ekleyip çırpınız.
·
Pişip soğuyan keki
ister su ister çay bardağı ile yuvarlaklar kesiniz.
·
Bir yuvarlığın
üzerine yeteri kadar krema sürünüz ve diğer bir yuvarlak ile üzerini kapatınız. ( Sandviç gibi).
·
Kenarlarını krema
sürünüz
·
Bir kasenin içine
bolca Hindistan cevizi koyup,uç kısımlarını , Hindistan cevizine bulayınız.
·
Servis tabağına
alınız.
·
Diğer keklere de
aynı işlemi uygulayınız.
·
Ortalarına benmari
usulü eritilmiş çikolata veya çikolata sosu dökünüz.
·
AFİYET OLSUN
Soguk firin derken isitilmamismi demek istediniz
YanıtlaSilEvet
YanıtlaSilkaç adet çıkıyor bu ölçüden
YanıtlaSil