KABAK TATLISI
KABAK TATLISI Kabak tatlısının lezzetli olması için yapılacak ilk adım güzel bir kabak seçmektir... Adapazarı kabağının ününü ve lezze...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/01/kabak-tatlisi.html
KABAK TATLISI
Kabak tatlısının lezzetli olması için yapılacak ilk adım güzel bir kabak seçmektir... Adapazarı kabağının ününü ve lezzetini bilmeyen yoktur... kabak seçerken koyu turuncu renk ve en sert olanını seçmenizi öneririm...kabakları ister temizlenmiş, dilim halinde alalım ister kendimiz doğrayalım ve yıkayalım...fotoğrafta görüldüğü gibi ben büyükçe dilimler halinde seviyorum. Ayrıca kabak çekirdeklerini de kurutup kavura bilirsiniz, çok lezzetli oluyor...
· MALZEMELER:
· 2 kilo kabak ( Tercihen Adapazarı kabağı)
· 3- 4 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
· Akşamdan,doğradığımız kabakları yayvan geniş bir tencereye alalım, kabak ve şekerleri kat kat sıralayınız..
· Ertesi gün kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
· Eğer kabak tatlınızı aldığınız anda yapmak isterseniz 1 çay bardağı kadar su ekleyip pişiriniz.
· İlk 15 dakika kapağı kapalı olarak pişirin, daha sonra suyunu çekmesi için kapağını açınız ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
· Servis yaparken üzerine bolca çekilmiş ceviz veya kaymak veya tahin dökebilirsiniz.
· NOT:Şeker oranını kendi sevdiğimiz gibi yazdım.
· NOT: Bazı kabak cinsi çok su salıyor
· NOT: Kabak tatlınız piştikten sonra kalan suyu ile birlikte bir fırın kabına alıp 5-10 dakika fırınlaya bilirsiniz
Ben de çok severim. Elinize sağlık
YanıtlaSil