BAL KABAKLI RULO PASTA

BAL KABAKLI RULO PASTA Hani hep derin dondurucuya tuzlu şeyler atarız ansızın gelen misafirlerimiz için hazır olsun diye...işte bu...




BAL KABAKLI RULO PASTA
Hani hep derin dondurucuya tuzlu şeyler atarız ansızın gelen misafirlerimiz için hazır olsun diye...işte bu tatlıyı da derin dondurucu da saklayabilirsiniz... kullanacağınız kadarını kesip,hemen kalanı tekrar yerine koyunuz... ben kendi damak tadımıza göre şekerini kullandım...krem şanti tadı  dengeliyor...ben kabak tatlısını çok sevdiğimden  midir bilemem ama bu tarifte harika ve çok hafif oluyor...ceviz yerine fındık veya antep fısıtığı tercih edilebilir...




·         MALZEMELER:
·         2 kilo bal kabağı ( Ayıklanmış,temizlenmiş olarak).
·         3 su bardağı toz şeker
·         1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
·         1 poşet sade krem şanti
·         1 su bardağı süt
·         1 çay bardağı nişasta
·         1 su bardağı su
·         YAPILIŞI:
·         Yayvan bir tencereye dilimlenmiş kabak ve toz şekeri kat kat sıralayınız.
·         1 gece bu şekilde bekletiniz.
·         (Veya hemen yapmanız gerekiyorsa 1 çay bardağı su ekleyiniz).
·         Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, buzdolabın normal rafında soğumaya bırakınız.
·         Kısık ateşte kabak tatlısını  yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
·         Son aşamada tencerenin kapağını açarak suyunu çekmesini sağlayınız.
·         İyice yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alınız.
·         Ve   püre haline gelinceye kadar çatal yardımıyla eziniz.
·         1 çay bardağı nişastayı 1 su bardağı suyun içinde karıştırıp püreye ekleyiniz.
·         1-2 taşım kaynatınız.
·         Bir tepsiye güzelce streç film seriniz. ( Ben 30 x 36 ölçüsünde tepsi kullandım).
·         Streç filmin üzerine Hindistan cevizi serpiniz.
·         Sıcak sıcak tatlıyı tepsiye yayınız.
·         Üzerine cevizi serpiniz.
·         Tatlı soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi sürünüz.
·         Tercihen 1 gece veya 4-5 saat buzdolabında bekletiniz.
·         İyice soğuyan tatlıya  şekil vermek için streç filmi her iki ucundan tutup kaldırınız.
·         Rulo şeklinde yuvarlağınız.
·         Tatlıyı tekrar iyice soğuması ve güzelce kesilmesi için dolaba kaldırınız.
·         Aceleniz varsa dondurucuya da koyabilirsiniz.
·         İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis ediniz.

·         AFİYET OLSUN









DAHA FAZLA LEZZET

yılbaşı 4697083914945387325

Yorum Gönder

  1. harıka olmus elınıze saglık

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık balkabağını seven biri olarak çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Mımmm.Balkabaklı nasıl da nefis olmuştur şimdi..ellerinize sağlık..mutlu yıllar..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item