BALKABAKLI RULO PASTA
BALKABAKLI RULO PASTA Hani hep derin dondurucuya tuzlu şeyler atarız ansızın gelen misafirlerimiz için hazır olsun diye...işte bu ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/bal-kabakli-rulo-pasta.html
BALKABAKLI RULO PASTA
Hani hep derin dondurucuya tuzlu şeyler atarız ansızın gelen misafirlerimiz için hazır olsun diye...işte bu tatlıyı da derin dondurucu da saklayabilirsiniz... kullanacağınız kadarını kesip,hemen kalanı tekrar yerine koyunuz... ben kendi damak tadımıza göre şekerini kullandım...krem şanti tadı dengeliyor...ben kabak tatlısını çok sevdiğimden midir bilemem ama bu tarifte harika ve çok hafif oluyor...ceviz yerine fındık veya antep fısıtığı tercih edilebilir...
·
MALZEMELER:
·
2 kilo bal kabağı (
Ayıklanmış,temizlenmiş olarak).
·
3 su bardağı toz
şeker
·
1 su bardağı iri
çekilmiş ceviz
·
1 poşet sade krem
şanti
·
1 su bardağı süt
·
1 çay bardağı
nişasta
·
1 su bardağı su
·
YAPILIŞI:
·
Yayvan bir
tencereye dilimlenmiş kabak ve toz şekeri kat kat sıralayınız.
·
1 gece bu şekilde
bekletiniz.
·
(Veya hemen
yapmanız gerekiyorsa 1 çay bardağı su ekleyiniz).
·
Krem şantiyi 1 su
bardağı süt ile çırpıp, buzdolabın normal rafında soğumaya bırakınız.
·
Kısık ateşte kabak
tatlısını yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
·
Son aşamada
tencerenin kapağını açarak suyunu çekmesini sağlayınız.
·
İyice yumuşayıp
suyunu çekince ocaktan alınız.
·
Ve püre haline gelinceye kadar çatal yardımıyla
eziniz.
·
1 çay bardağı
nişastayı 1 su bardağı suyun içinde karıştırıp püreye ekleyiniz.
·
1-2 taşım
kaynatınız.
·
Bir tepsiye güzelce
streç film seriniz. ( Ben 30 x 36 ölçüsünde tepsi kullandım).
·
Streç filmin üzerine
Hindistan cevizi serpiniz.
·
Sıcak sıcak tatlıyı
tepsiye yayınız.
·
Üzerine cevizi
serpiniz.
·
Tatlı soğuduktan
sonra üzerine krem şantiyi sürünüz.
·
Tercihen 1 gece
veya 4-5 saat buzdolabında bekletiniz.
·
İyice soğuyan
tatlıya şekil vermek için streç filmi
her iki ucundan tutup kaldırınız.
·
Rulo şeklinde
yuvarlağınız.
·
Tatlıyı tekrar
iyice soğuması ve güzelce kesilmesi için dolaba kaldırınız.
·
Aceleniz varsa
dondurucuya da koyabilirsiniz.
·
İyice soğuduktan
sonra dilimleyerek servis ediniz.
·
AFİYET OLSUN
harıka olmus elınıze saglık
YanıtlaSilEllerinize sağlık balkabağını seven biri olarak çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilMımmm.Balkabaklı nasıl da nefis olmuştur şimdi..ellerinize sağlık..mutlu yıllar..
YanıtlaSil