ÇİKOLATALI PASTA

ÇİKOLATALI PASTA BUGÜN 26 OCAK VE SARI KUZUM 'UN DOĞUM GÜNÜ  Bu dünyaya tekrar gelsem yine seninle evlenirim... İlk tanıştığı...




ÇİKOLATALI PASTA
BUGÜN 26 OCAK VE SARI KUZUM 'UN DOĞUM GÜNÜ 
Bu dünyaya tekrar gelsem yine seninle evlenirim... İlk tanıştığımız an o mavi gözlerindeki sıcak bakışlar beni etkilemişti, tertemiz ve güvenilir bakışlardı...O bakışlar beni hiç yanıltmadı... 

13 yıldır her geçen an aramızdaki sevgi ve özlem katlanarak artıyor...İnsan yanındayken bile özler miymiş, özleniyormuş ...

Sen benim en iyi arkadaşım... en iyi dert ortağımsın...en büyük destekçim... beni hep onure edip yücelten...

Seni hayranlıkla izliyorum...sakinliğin...bilgeliğin..mütevaziliğin..."işte o benim" diyorum içimden, gururla...

SARI KUZUM İYİ Kİ BENİMSİN 
SAĞLIKLI, HUZURLU KOCAMAN BİR ÖMÜR DİLİYORUM...
BİRLİKTE YAŞLANMAK VE EL ELE GÖÇMEK DİLEĞİYLE...
MUTLU YAŞLARA 
Selma MOLLAOĞLU




·         MALZEMELER:
·         6 adet yumurta
·         6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
·         5 Türk kahvesi fincanı un
·         1 Türk kahvesi fincanı nişasta
·         1 Türk kahvesi fincanı sıcak su
·         1 paket vanilya
·         1 paket kabartma tozu
·         Ara kreması için:
·         3 su bardağı süt
·         1 adet yumurta sarısı
·         1 su bardağı toz şeker
·         1 çay bardağı un
·         2 tatlı kaşığı mısır nişastası
·         120 gr. bitter çikolata ( 1,5 paket)
·         Veya 2-3 yemek kaşığı kakao
·         ISLATMAK İÇİN:
·         1 su bardağı şekerli süt
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         3-4 adet muz
·         ÜZERİ İÇİN:
·         1 paket kakaolu krem şanti
·         yarım su  bardağı süt
·         Süslemek için:
·         1 paket Dr. Oetker kakaolu pasta kreması ( Paketin üzerinde yazan kullanma talimatına göre hazırlayınız).
·         (Pasta kremasını süsleme yerine üzerini kaplamak içinde kullanabilirsiniz.
·         YAPILIŞI:
·         Pandispanyası için:
·         Yumurta akları ve sarılarını dikkatlice ayırın.
·         Büyük cam kaba yumurta sarılarını, yine cam bir kaba yumurta aklarını alın.
·         Yumurta aklarına bir fiske tuz ile mikser yardımıyla kar haline getirene dek çırpın.
·         3 Türk kahvesi fincanı şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
·         Tıpkı beze yapar gibi yapıyoruz.
·         Çırptığımız yumurta aklarının kıvamı kabı ters çevirdiğimizde akmayacak kıvamda olmalıdır.
·         Yumurta sarılarını, şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını alıncaya kadar çırpın.
·         Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek yumurta sarılı karışıma ekleyip, mikserin düşük devrinde güzelce karıştırın.
·         Yumurta aklarını, unlu karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile yumurta aklarını fazla söndürmeden alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.
·         26 cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip,yan duvarları yağlayın.
·         Harcı kalıba dökün.
·         Piştiğinde ortası tepe gibi olmaması için tam ortadan başlayarak hamuru hafifçe yanlara doğru itin. Kalıbı mutfak tezgahına 1-2 kez vurarak (2 cm. kadar yukarıdan tezgaha bırakma şeklinde), kabarcıklar oluşmasını sağlayın.
·         175 derece de önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
·         (Batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.)
·         Pandispanyayı fırından çıkardıktan 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarıp, soğumaya bırakın.
·         Ara Kreması için;
·         Çikolata dışındaki tüm malzemeyi  küçük bir tencereye alın.
·         Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
·         Sıcakken parçalara bölünmüş bitter çikolatayı ekleyip çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
·         Kremayı soğumaya bırakın.
·         Soğuyan Pandispanyayı 3 eşit parçaya ayırın.
·         Servis tabağına 1.parçayı koyun ve süt  ile ıslatalım
·         Üzerine kremanın yarısını mümkünse krema torbasıyla eşit olarak sıkın.
·         (Yalnız dikkat edilecek husus kremayı taşırmadan koymaktır. kenarlardan biraz içeri doğru koyun ki üzerine diğer katları koyduğumuzda hafifçe bastıracağız. Fazla olursa krema taşar).
·         Muz dilimlerini sıralayın.
·         Üzerine yine süt ile ıslatılmış 2. kat parçaya çok az krema sürün ve üzerine kapatın.
·         Kalan kremayı yine eşit olarak üzerine yayın.
·         Muz dilimlerini yerleştirin.
·         Son 3. parçayı da süt ile ıslatıp yine çok az krema sürerek  üzerine kapatın.
·         Elinizle hafifçe bastırın.
·         Üzerine bir kapak kapatarak, 1 gece  buzdolabında bekletin
·         Ertesi gün üzerini krem şanti veya kakaolu pasta kreması ile kaplayın.
·         Arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
·         Ben pasta kremasını paketin üzerinde yazan kullanma talimatına göre hazırladım.
·         Kremayı krema sıkma torbasına koydum ve  gül şekli vermeye çalıştım.
·         Her gülün üzerine birer adet kiraz şekeri koydum ve antep fıstığı serptim.
·         NOT: Muz yerine dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
·         NOT: Çikolatalı yerine beyaz krema yapmak isteyenler için:
·         Krema için
·         3 su bardağı süt
·         2 çay bardağı şeker
·         1 çay bardağı un
·         2 tatlı kaşığı mısır nişastası
·         2 adet yumurta sarısı
·         1 adet limon kabuğu rendesi
·         1 paket vanilya
·         Pişirin, ılıkken içine 1 poşet sade toz krem şanti ekleyip çırpınız.

·         AFİYET OLSUN







DAHA FAZLA LEZZET

PASTALAR 5455664491888659602

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık Selma Hanımcığım.. Eşinize ve size, birlikte sağlık ve mutluluk içinde yaşayacağınız uzun yıllar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz.. Güzel İzmir'e sevgiler...

      Sil
  2. Selma hanımcım ellerinize sağlık harika görünüyor eşinizle beraber nice nice sağlıklı,huzurlu ve musmutlu yıllar geçirmeniz dileğiyle.. Her şey o güzel gönlünüze göre olsun sevgiyle kalın <3 Serap Eşkin Karadeli

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item