ÇİKOLATALI PASTA
ÇİKOLATALI PASTA BUGÜN 26 OCAK VE SARI KUZUM 'UN DOĞUM GÜNÜ Bu dünyaya tekrar gelsem yine seninle evlenirim... İlk tanıştığı...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/01/cikolatali-pasta.html
BUGÜN 26 OCAK VE SARI KUZUM 'UN DOĞUM GÜNÜ
Bu dünyaya tekrar gelsem yine seninle evlenirim... İlk tanıştığımız an o mavi gözlerindeki sıcak bakışlar beni etkilemişti, tertemiz ve güvenilir bakışlardı...O bakışlar beni hiç yanıltmadı...
13 yıldır her geçen an aramızdaki sevgi ve özlem katlanarak artıyor...İnsan yanındayken bile özler miymiş, özleniyormuş ...
Sen benim en iyi arkadaşım... en iyi dert ortağımsın...en büyük destekçim... beni hep onure edip yücelten...
Seni hayranlıkla izliyorum...sakinliğin...bilgeliğin..mütevaziliğin..."işte o benim" diyorum içimden, gururla...
SARI KUZUM İYİ Kİ BENİMSİN
SAĞLIKLI, HUZURLU KOCAMAN BİR ÖMÜR DİLİYORUM...
BİRLİKTE YAŞLANMAK VE EL ELE GÖÇMEK DİLEĞİYLE...
MUTLU YAŞLARA
Selma MOLLAOĞLU
·
MALZEMELER:
·
6 adet yumurta
·
6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
·
5 Türk kahvesi
fincanı un
·
1 Türk kahvesi
fincanı nişasta
·
1 Türk kahvesi
fincanı sıcak su
·
1 paket vanilya
·
1 paket kabartma
tozu
·
Ara kreması için:
·
3 su bardağı süt
·
1 adet yumurta
sarısı
·
1 su bardağı toz
şeker
·
1 çay bardağı un
·
2 tatlı kaşığı
mısır nişastası
·
120 gr. bitter
çikolata ( 1,5 paket)
·
Veya 2-3 yemek
kaşığı kakao
·
ISLATMAK İÇİN:
·
1 su bardağı
şekerli süt
·
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·
3-4 adet muz
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1 paket kakaolu
krem şanti
·
yarım su bardağı süt
·
Süslemek için:
·
1 paket Dr. Oetker
kakaolu pasta kreması ( Paketin üzerinde yazan kullanma talimatına göre
hazırlayınız).
·
(Pasta kremasını
süsleme yerine üzerini kaplamak içinde kullanabilirsiniz.
·
YAPILIŞI:
·
Pandispanyası için:
·
Yumurta akları ve
sarılarını dikkatlice ayırın.
·
Büyük cam kaba
yumurta sarılarını, yine cam bir kaba yumurta aklarını alın.
·
Yumurta aklarına
bir fiske tuz ile mikser yardımıyla kar haline getirene dek çırpın.
·
3 Türk kahvesi
fincanı şekeri azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
·
Tıpkı beze yapar
gibi yapıyoruz.
·
Çırptığımız yumurta
aklarının kıvamı kabı ters çevirdiğimizde akmayacak kıvamda olmalıdır.
·
Yumurta sarılarını,
şekerin kalan yarısı ve kaynar su ile, şeker eriyip, karışım mayonez kıvamını
alıncaya kadar çırpın.
·
Un, vanilya ve
kabartma tozunu eleyerek yumurta sarılı karışıma ekleyip, mikserin düşük
devrinde güzelce karıştırın.
·
Yumurta aklarını,
unlu karışıma ekleyin ve tahta kaşık veya silikon spatula ile yumurta aklarını
fazla söndürmeden alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.
·
26 cm.lik kelepçeli
kalıbın tabanına yağlı kağıt serip,yan duvarları yağlayın.
·
Harcı kalıba dökün.
·
Piştiğinde ortası
tepe gibi olmaması için tam ortadan başlayarak hamuru hafifçe yanlara doğru
itin. Kalıbı mutfak tezgahına 1-2 kez vurarak (2 cm. kadar yukarıdan tezgaha
bırakma şeklinde), kabarcıklar oluşmasını sağlayın.
·
175 derece de
önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
·
(Batırdığınız
kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.)
·
Pandispanyayı
fırından çıkardıktan 10-15 dakika sonra kalıptan çıkarıp, soğumaya bırakın.
·
Ara Kreması için;
·
Çikolata dışındaki
tüm malzemeyi küçük bir tencereye alın.
·
Orta ateşte çırpma
teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
·
Sıcakken parçalara
bölünmüş bitter çikolatayı ekleyip çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
·
Kremayı soğumaya
bırakın.
·
Soğuyan
Pandispanyayı 3 eşit parçaya ayırın.
·
Servis tabağına
1.parçayı koyun ve süt ile ıslatalım
·
Üzerine kremanın
yarısını mümkünse krema torbasıyla eşit olarak sıkın.
·
(Yalnız dikkat
edilecek husus kremayı taşırmadan koymaktır. kenarlardan biraz içeri doğru
koyun ki üzerine diğer katları koyduğumuzda hafifçe bastıracağız. Fazla olursa
krema taşar).
·
Muz dilimlerini
sıralayın.
·
Üzerine yine süt
ile ıslatılmış 2. kat parçaya çok az krema sürün ve üzerine kapatın.
·
Kalan kremayı yine
eşit olarak üzerine yayın.
·
Muz dilimlerini
yerleştirin.
·
Son 3. parçayı da
süt ile ıslatıp yine çok az krema sürerek
üzerine kapatın.
·
Elinizle hafifçe
bastırın.
·
Üzerine bir kapak
kapatarak, 1 gece buzdolabında bekletin
·
Ertesi gün üzerini
krem şanti veya kakaolu pasta kreması ile kaplayın.
·
Arzu ettiğiniz
şekilde süsleyin.
·
Ben pasta kremasını
paketin üzerinde yazan kullanma talimatına göre hazırladım.
·
Kremayı krema sıkma
torbasına koydum ve gül şekli vermeye
çalıştım.
·
Her gülün üzerine
birer adet kiraz şekeri koydum ve antep fıstığı serptim.
·
NOT: Muz yerine
dilediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.
·
NOT: Çikolatalı
yerine beyaz krema yapmak isteyenler için:
·
Krema için
·
3 su bardağı süt
·
2 çay bardağı şeker
·
1 çay bardağı un
·
2 tatlı kaşığı
mısır nişastası
·
2 adet yumurta
sarısı
·
1 adet limon kabuğu
rendesi
·
1 paket vanilya
·
Pişirin, ılıkken içine 1 poşet sade toz krem şanti ekleyip çırpınız.
·
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık Selma Hanımcığım.. Eşinize ve size, birlikte sağlık ve mutluluk içinde yaşayacağınız uzun yıllar dilerim..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederiz.. Güzel İzmir'e sevgiler...
SilSelma hanımcım ellerinize sağlık harika görünüyor eşinizle beraber nice nice sağlıklı,huzurlu ve musmutlu yıllar geçirmeniz dileğiyle.. Her şey o güzel gönlünüze göre olsun sevgiyle kalın <3 Serap Eşkin Karadeli
YanıtlaSil