TAVADA PİZZA | Mutfak Ve Tatlar

TAVADA PİZZA

 TAVADA PİZZA NASIL YAPILIR Çok pratik ve zaman almayan bir pizza tarifidir.Sabah kahvaltıları için üst malzemelerini akşamdan soteley...


 TAVADA PİZZA NASIL YAPILIR
Çok pratik ve zaman almayan bir pizza tarifidir.Sabah kahvaltıları için üst malzemelerini akşamdan soteleyip, sabah kahvaltı için  3 dakika da hamurunu hazırlayıp  pişirmeye başlayabilirsiniz.. Lezzeti mi? Bildiğimiz pizza tadında.Ben sevdiğim malzemeleri kullandım.AFİYET OLSUN



·         MALZEMELER:
·         1 adet yumurta
·         1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
·         3 yemek kaşığı yoğurt
·         3 Türk kahvesi fincanı un
·         1 silme çay kaşığı tuz
·         Yarım paket kabartma tozu
·         Sosu için:
·         1 yemek kaşığı ketçap veya daha az salça
·         Kekik
·         Zeytinyağı ( Salça kullanacaksanız çok az su ile açıp,çok az zeytinyağı ekleyiniz.)
·         Üst malzemesi için:
·         1 parça NAMET sucuk ( veya sosis- salam- pastırma vs.)
·         1 adet yeşil biber ( Ben acı biber kullandım).
·         1 adet küçük kırmızı biber
·         3-4 adet kültür mantarı
·         Veya sevdiğiniz diğer malzemeler
·         sıvı yağ
·         1 parça kaşar peyniri rendesi
·         YAPILIŞI:

      ·         Bir tavaya çok az sıvı yağ alalım.
·         İnce dilimler halinde doğranmış mantarları ekleyip,sotelemeye başlayalım.
·         Mantar yumuşamaya başlayınca küçük küçük kesilmiş biberleri ilave edelim.
·         İnce doğranmış sucukları da ekleyip 1-2 çevirdikten sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

      ·         Sos malzemelerini hazırlayalım.
·         ( Ben acılı ketçap kullandım ve çok az su ekleyip kekik ilave edip karıştırdım. 1 diş ezilmiş sarımsak da kullanabilirsiniz).

      ·         Hamuru için:
·         Bir kabın içine yumurta,yoğurt ve sıvı yağını alıp kaşıkla karıştıralım.
·         Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyerek kaşıkla karıştıralım.


 ·         Bu hamur yoğrulacak kıvamda olmuyor, o yüzden tereyağ veya margarin ile yağlanmış teflon veya seramik tabanlı bir tavaya kaşık yardımıyla harcı koyup yayıyoruz.


 ·         Hamurun üzerine sostan sürelim.




  ·         Üst malzemeyi yayalım.


 ·         En üste kaşar rendesini serpelim.


 ·         Ve tavanın kapağını kapatalım.


      ·         Gayet kısık ateşte, ocak üzerinde Pizzayı pişirmeye başlayalım.
·         Tavanın kapağını kapatmayı unutmayalım.
·         Buharıyla kaşarlar eriyor.
·         Benim pizzam  13 dakika da pişti.
·         10. dakikadan sonra kontrol etmeye başlayınız.

·         Pişen pizzayı servis tabağına alalım.
·         Dilimleyerek servis yapalım
·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

tavada pizza nasıl yapılır 6856168946128152427

Yorum Gönder

  1. Selma hanım her zamanki gibi çok güzel çok kolay bir tarif ellerinize sağlık <3 benim merakım hamurun üst kısmı pişiyor mu ? Teşekkür ederim :) <3

    YanıtlaSil
  2. ben bu tarifi yapmak isityorum ama hamurun çiğ kalmasından tereddütlüyüm tam pişiyormu çok güzel bir tarif emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Hem hamur ham iç malzeme hem de peynir yeteri kadar pişiyor...gayet kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak pişiriniz.

    YanıtlaSil
  4. Canım bende bebişlerime okul zamanı çok yapardım..eline sağlık...bundan sonra torunlara inşlh..)

    YanıtlaSil
  5. hem müzik hem de tarif çok güzel

    YanıtlaSil
  6. ben bu tarifi yıllardır yaparım. 12 dk da tam pişiyor hem çok kolay hemde lezzetli.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item