SÜT DİLİMİ
SÜT DİLİMİ Sevgili Özlem Yurtseven' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz ; ellerinize sağlık ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/sut-dilimi.html
SÜT DİLİMİ
Sevgili Özlem Yurtseven' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz ; ellerinize sağlık ...
·
SÜT DİLİMİ
·
3 adet yumurta
·
1,5 su bardağı
şeker
·
1 su bardağı sıvı
yağ
·
1 su bardağı süt
·
1 adet vanilya
·
1 kabartma tozu
·
2 yemek kaşığı
kakao
·
2,5-3 su bardağı
kadar un
·
Ara Kreması:
·
1 litre süt
·
2 paket Dr. Oetker vanilyalı puding
·
1 paket krem şanti
·
Üzeri için:
·
2 paket bitter yada
sütlü çikolata
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle kremayı
hazırlıyoruz.
·
Pudingi 1 litre
sütle pişirip iyice soğutuyoruz.
·
Sonra içine toz
krem santiyi ekleyip mikserle iyice
karıştıralım.
·
Kek hamuru için:
·
Yumurtları köpürünceye
kadar çırpalım.
·
Şekeri ekleyip
çırpmaya devam edelim.
·
Sıvı yağ, süt ve
kakaoyu ekleyip çırpalım.
·
Un,vanilya ve
kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
·
Kek hamurunu
hazırlayıp dikdörtgen borcama yağlı kağıt serip hamurun YARISINI döküyoruz.
·
Yani iki kek
pişireceğiz.
·
175 derecede kekler
pişip soğuyunca kekleri ıslatmadan bir parçasını alalım.
·
Üzerine kremayı
yaylım.
·
Diğer kek parçasını
üzerine kapatalım.
En son çikolatayı benmari usulü eritip üzerine yayıyoruz.
En son çikolatayı benmari usulü eritip üzerine yayıyoruz.
·
NOT: Kekleri
ıslatmıyoruz.keki gerçekten gerçek süt dilimi gibi oluyor
·
AFİYET OLSUN
Cok lezzetli gozukuyor. En kisa zamanda denecekler listesine aldim. Elinize saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilSevgiler...
Siliki kek pişireceğiz derken kekin yarısını döküp üstünemı yaağlı kağıt serip tekrar kalanı döküp öğlemi pişirecez yardımcı olur musunuz süt dilimi tarıfı için
SilHamuru ikiye bölüyoruz. yarısını tepsiye döküp pişiyoruz. piştikten sonra aynı tepside diğer yarısını pişiriyoruz
SilDikdörtgen Borcam'ın ebatı nedir acaba? En büyük boy mu?
YanıtlaSil40x27 dikdõrtgen borcam
Silkeki baştan bölmeden, kek piştikten sonra ortadan ikiye kessek olmaz mı ?
YanıtlaSilÖyle güzel olmuyormuş.
Silbence olur hepsini bir anda pisirip kescek sin ben böyle yapiyorum hrika oluyor
YanıtlaSilSelma hanım bu tatlıyı 2. kez yapıyorum, kremanın içine krem şanti eklediğim zaman koyu olmuyor yine sıvı kalıyor yardımcı olabilir misiniz?
YanıtlaSil