REÇELLİ KURABİYE
REÇELLİ KURABİYE Sevgili Hilal Şimşek Yavuz Fransa' da yaşayan bir takipçim...Harika tatlılar yapıyor...Bana tariflerini gönderdiği...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/recelli-kurabiye.html
REÇELLİ KURABİYE
Sevgili Hilal Şimşek Yavuz Fransa' da yaşayan bir takipçim...Harika tatlılar yapıyor...Bana tariflerini gönderdiğinde güvenle sizlerle paylaşıyorum...Teşekkür ederim, Hilalcim ellerinize sağlık...
·
MALZEMELER:
·
250 gr. oda sıcaklığında
tereyağı veya margarin
·
2 adet yumurta
·
200 gr. pudra
şekeri
·
200 gr mısır
nişastası
·
1 adet kabartma
tozu
·
aldığı kadar un
·
İçi için:
·
reçel veya marmelat
·
Uç kısmı için:
·
Bitter çikolata
(300 gr kadar)
·
veya çikolata sosu
·
YAPILIŞI:
·
Yumurta ve şekeri
krema haline gelene değin karıştıralım.( Arzu ederseniz mikserle
çırpabilirsiniz,çok daha kolay oluyor)
·
Nişasta ve kabartma
tozunu ilave edelim ve azar azar unu ekleyelim.
·
Kulak memesi
kıvamında bir hamur yoğuralım.
·
Krema torbasına
veya tırtıl kurabiye kalıbına hamurumuzu koyup şekillendirelim.
·
Tercihen yağlı
kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim.Önceen ısıtılmış 180 derecelk fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
·
Bir adet kurabiyeyi alalım ve üzerine yeteri
kadar reçel veya marmelat sürelim.
·
Diğer kurabiye ile
üzerini kapatalım.
·
Kurabiyemizin ucunu
çok az sütle erittiğimiz çikolataya batıralım. (Veya çikolata sosuna).
·
Arzu
ederseniz,Hindistan cevizi, çekilmiş antep fıstığı ,çekilmiş fındık veya cevize
de bulayabilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
Çok lezzetli duruyoo,Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil