REÇELLİ KURABİYE | Mutfak Ve Tatlar

REÇELLİ KURABİYE

REÇELLİ KURABİYE Sevgili Hilal Şimşek Yavuz Fransa' da yaşayan bir takipçim...Harika tatlılar yapıyor...Bana tariflerini gönderdiği...



REÇELLİ KURABİYE
Sevgili Hilal Şimşek Yavuz Fransa' da yaşayan bir takipçim...Harika tatlılar yapıyor...Bana tariflerini gönderdiğinde güvenle sizlerle paylaşıyorum...Teşekkür ederim, Hilalcim ellerinize sağlık...



·         MALZEMELER:
·         250 gr. oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·         2 adet yumurta
·         200 gr. pudra şekeri
·         200 gr mısır nişastası
·         1 adet kabartma tozu
·         aldığı kadar un
·         İçi için:
·         reçel veya marmelat
·         Uç kısmı için:
·         Bitter çikolata (300 gr kadar)
·         veya çikolata sosu
·         YAPILIŞI:
·         Yumurta ve şekeri krema haline gelene değin karıştıralım.( Arzu ederseniz mikserle çırpabilirsiniz,çok daha kolay oluyor)
·         Nişasta ve kabartma tozunu ilave edelim ve azar azar unu ekleyelim.
·         Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·         Krema torbasına veya tırtıl kurabiye kalıbına hamurumuzu koyup şekillendirelim.
·         Tercihen yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizelim.Önceen ısıtılmış  180 derecelk fırında  üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
·          Bir adet kurabiyeyi alalım ve üzerine yeteri kadar reçel veya marmelat sürelim.
·         Diğer kurabiye ile üzerini kapatalım.
·         Kurabiyemizin ucunu çok az sütle erittiğimiz çikolataya batıralım. (Veya çikolata sosuna).
·         Arzu ederseniz,Hindistan cevizi, çekilmiş antep fıstığı ,çekilmiş fındık veya cevize de bulayabilirsiniz.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

reçelli kurabiye nasıl yapılır 8443879046227908705

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item