BAL KABAKLI KEK | Mutfak Ve Tatlar

BAL KABAKLI KEK

BAL KABAKLI KEK  Nefis bir kek...Bal kabağı.. ceviz...zencefil...tarçın...kek pişerken  ev mis gibi kokuyor...


BAL KABAKLI KEK
 Nefis bir kek...Bal kabağı.. ceviz...zencefil...tarçın...kek pişerken  ev mis gibi kokuyor...



·         MALZEMELER:
·         2 çay fincanı bal kabağı püresi
·         3 yumurta
·         2-2,5 su bardağı un
·         1,5 çay fincanı pudra şekeri
·         1 çay fincanı yoğurt
·         1 çay fincanı sıvı yağ
·         1 paket kabartma tozu
·         1 limon kabuğu rendesi
·         1 portakal kabuğu rendesi
·         yarım çay fincanı dövülmüş ceviz
·         1 çay kaşığı toz zencefil
·         1 çay kaşığı tarçın
·         SOSU İÇİN:
·         yarım limon suyu
·         yarım portakal suyu
·         YAPILIŞI:
·         Karıştırma kabımıza öncelikle yumurtalarımızı kırıp, köpürene kadar çırpalım.
·         Pudra şekerimizi ilave edip, yoğurt kıvamına gelene dek mikserle çırpmaya devam edelim.
·         Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
·         Un, tarçın,zencefil  ve kabartma tozunu hamura katıp, tahta bir kaşıkla karıştıralım.
·         Ceviz, limon ve portakal kabuğu rendesini katalım.
·         En son olarak bal kabağı püremizi  ilave edip, güzelce karıştıralım.
·         Kek kalıbımızı sıvı yağ ile yağlayıp, tabanına hafifçe un serpelim.
·         Harcımızı kalıbımıza döküp, 170 derecede pişirelim.
·         Sos için; limon ve portakal suyunu karıştıralım.
·         Piştikten sonra iyice soğuyunca sosumuzu üzerine dökelim.
·         PÜF NOKTASI: Kek iyice soğumadan kesmeyin,yumuşak bir kek olduğundan dağılır.
·         Üzerine pudra şekeri serpin.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zencefil 2454252219771153601

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item