PATLICAN REÇELİ
PATLICAN REÇELİ İnanılmaz bir lezzet... Sevgili ES İN ULUSAL' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; elleri...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/patlican-receli.html
PATLICAN REÇELİ
İnanılmaz bir lezzet...
Sevgili ESİN ULUSAL' a tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
· MALZEMELER:
· 1 kilo minik patlıcan
· 1,5 kilo toz şeker
· 4-5 adet karanfil
· minicik kırmızı gıda boyası
· 1 çay kaşığı kadar limon tuzu
· YAPILIŞI:
· Patlıcanları tamamen soyalım ve soğuk suda bekletelim.
· Süzgeçten geçirdikten sonra üzerlerine sıcak su dökelim.
· Bir süre beklettikten sonra güzelce suyunu süzelim.
· Geniş bir tencereye patlıcanları ve şekeri alalım.
· 1 gece bekletelim.
· Ertesi gün gıda boyasını ve karanfilleri de ekleyerek kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişmeye yakın limon tuzunu ilave edelim.
· Reçel soğuduktan sonra kavanozlara yerleştirelim ve ağzını sıkıca kapatalım.
· NOT: İsteyenler patlıcanları 1 gece önceden kirece de yatırabilirler.
· AFİYET OLSUN
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Harika bir şey olmuş….. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
kirece tatması lazım yoksa güzel olmaz
YanıtlaSilSevgili Esin Ulusal hanım patlıcanları kendi bahçesinden toplayıp reçelini yapıyor ve son 2 yıldır da bana gönderiyor sağ olsun. Fotoğrafı da ben .çektim... Kurabiye gibi harika bir patlıcan reçeli..
SilÇok leziz görünüyor. Küçüklüğümde yediğim patlıcan reçelinin tadını hiçbir yerde bulamıyorum. sanırım o kiraçe yatırılıp yapılana farklı bir tarifti. ellerinize sağlık
YanıtlaSilBu kadarı da fazla ama dedirtecek bir tarif :)Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil