CAFE DE PARİS SOSLU ANTRİKOT
CAFE DE PARİS SOSLU ANTRİKOT Tefal by Arda Türkmen serisi ile MSA (Mutfak Sanatları Akademisi)'n de ki workshopta Tefal ürünleri...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/cafe-de-paris-soslu-antrikot.html
CAFE DE PARİS SOSLU ANTRİKOT
Tefal by Arda Türkmen serisi ile MSA (Mutfak Sanatları Akademisi)'n de ki workshopta Tefal ürünleri ve Arda Türkmen' in reçeteleriyle muhteşem lezzetler ortaya çıktı...
·
MALZEMELER:
·
400 gr.antrikot ( 200 gr.lık 2
dilim).
·
200 gr. tereyağı
·
70 gr. krema
·
50 gr. rokfor
peyniri
·
3 gr. köri
·
3 gr. zerdeçal
·
3 gr. kimyon
·
2 diş sarımsak
·
6 dal ayıklanmış
dereotu
·
15 gr. hardal
·
tuz- karabiber
·
zeytinyağı
·
YAPILIŞI:
·
Sarımsağı
soyup,eziniz.dereotu ince kıyım doğrayınız.
·
Bir sos tavasına
kremayı alalım.
·
İçine toz
baharatlar, sarımsak, ve hardalla kaynatın.
·
Kısık ateşte içerisine tereyağını ekleyip,sürekli
karıştırarak eritiniz.
·
Rokfor peynirini
elinizle ezerek kremaya ekleyiniz ve karıştırarak yediriniz.
·
Tuz ve karabiberle
tatlandırınız.
·
Dereotunu ilave
ediniz.
·
Antrikotları tuz ve
karabiberle tatlandırınız.
·
Isıtılmış tavada az
zeytinyağın da etleri önlü arkalı
pişiriniz.
·
( Daha iyi pişmesini
isterseniz,etleri mühürledikten sonra
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verebilirsiniz).
·
Pişen etleri servis
tabağına alınız.
·
Sosu üzerine gezdiriniz.
·
Sıcak servis
yapınız.
·
AFİYET OLSUN