MANDALİNALI MUHALLEBİ
MANDALİNALI MUHALLEBİ Mandalina mevsimindeyiz... Mandalinanın yararları: · Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. · ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/mandalinali-muhallebi.html
MANDALİNALI MUHALLEBİ
Mandalina mevsimindeyiz...
Mandalinanın yararları:
·
Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır.
·
Bileşiminde C vitamini ağırlıklı olup,
A, B, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri, protein, karbonhidrat, kalsiyum, kolestrol,
yağ, lif, potasyum, sodyum, demir, magnezyum, fosfor, brom ve yüksek miktarda
şeker içerir.
·
Asit oranı oldukça düşüktür ve
kabuğunda P vitamini bulunur.
·
Mandalina kanın temizlenmesinde
yardımcıdır.
·
Antioksidan maddeler içerdiğinden
kansere karşı vücudun direncini artırır.
·
Mandalina damar sertliğine karşı çok
yararlıdır.
·
Mandalinaya turuncu rengini veren madde
karaciğer hastalıklarını azaltır.
·
Küçük bir mandalinada büyük bir
portakaldan daha fazla vitamin vardır.
·
Mandalina şeker hastalığını önler.
·
Mandalina yağı derinin üzerindeki porus
adını verilen gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknelerin
giderilmesinde kullanılır.
·
MALZEMELER:
·
1 litre süt
·
1 su bardağı şeker
·
1 adet yumurta
sarısı
·
2 yemek kaşığı
tepeleme un
·
4 adet mandalina (
Kabuğu ve suyu kullanılacak).
·
YAPILIŞI:
·
Bir tencereye
süt,şeker,yumurta sarısı, un ve rendelenmiş mandalina kabuklarını alalım.
·
Güzelce
karıştıralım.
·
Orta hararetli
ateşte karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim.
·
Göz göz olduğunda
mandalina suyunu ekleyelim v ocaktan alalım.
·
Sıcak sıcak
kaselere paylaştıralım.
·
Oda sıcaklığına
ısısı geldiğinde iyice soğuması için buzdolabına kaldıralım.
·
AFİYET OLSUN
çom şıklar tadıda nefidir bu lezzetli tarifler. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil