HİNDİ TANDIR | Mutfak Ve Tatlar

HİNDİ TANDIR

HİNDİ TANDIR Hindi değince akla genelde yılbaşı menüsü gelir...Yeni yıl yaklaşırken nefis ve kolay bir tarif paylaşmak istedim...Tavu...



HİNDİ TANDIR
Hindi değince akla genelde yılbaşı menüsü gelir...Yeni yıl yaklaşırken nefis ve kolay bir tarif paylaşmak istedim...Tavuk kullanarak da aynı işlemi yapabilirsiniz..İç pilav bu tarife inanılmaz yakışıyor...AFİYET OLSUN...



·          MALZEMELER:
·         1- 1,5 kilo hindi kalça
·         1 adet kuru soğan
·         yeterince, kekik- tuz- sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Bir tencereye yeteri kadar su koyalım, hindileri güzelce yıkayalım
·         Dörde bölünmüş soğan,tuz ve hindileri tencereye alıp, hindiler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
·         Pişen etlerimizi tencereden alalım.
·         Deri kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirelim.
·         Üzerlerine yeteri kadar sıvı yağ,tuz ve kekiği karıştırarak sürelim.
·         Etin suyundan 4-5 kepçe tepsiye etin kurumaması için dökelim.
·         Etleri 200 derecede üzerleri nar gibi olana değin pişirelim.
·         Fırından çıkarıp diğer kısmını da soslayalım.
·         Ve bu sefer derili kısmı pişirmek için tekrar fırına verelim.
·         Nar gibi kızarınca fırından alalım.
·         Dilerseniz etleri kemiklerinden ayırabilirsiniz.
·         İç pilav veya sade pilav ile servis yapabilirsiniz.
·         AFİYET OLSUN.
·          
·          İÇ PİLAV
·          MALZEMELER:
·          3 su bardağı baldo pirinç
·          3-4 adet kuru soğan
·          1 çay bardağı dolmalık fıstık
·          1 çay bardağı kuş üzümü
·          yarım demet maydanoz
·          yarım demet dereotu
·          yeterince tuz- karabiber-yenibahar-nane-tarçın
·          3 su bardağı sıcak su
·         yeterince sıvı yağı
·         YAPILIŞI
·         Pirinçleri tuzlu ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
·         İnce kıyım doğranmış soğanı ve fıstıkları sıvı yağda pembeleşene değin kavuralım.
·         Pirinçleri ilave edelim ve tane tane olana kadar kavuralım.
·         Üzüm ve baharatları ekleyelim.
·         Sıcak suyu ekleyelim.önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirelim daha sonra altını kısalım
·         Suyunu çekince ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim.
·         ve pilavımızı demlenmeye bırakalım.

·         NOT: Dilerseniz ciğeri kızartıp ekleyebilirsiniz.

DAHA FAZLA LEZZET

yılbaşı 8786495687672439716

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item