HİNDİ TANDIR
HİNDİ TANDIR Hindi değince akla genelde yılbaşı menüsü gelir...Yeni yıl yaklaşırken nefis ve kolay bir tarif paylaşmak istedim...Tavu...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/hindi-tandir.html
HİNDİ TANDIR
·
MALZEMELER:
·
1- 1,5 kilo hindi kalça
·
1 adet kuru soğan
·
yeterince, kekik-
tuz- sıvı yağ
·
YAPILIŞI:
·
Bir tencereye
yeteri kadar su koyalım, hindileri güzelce yıkayalım
·
Dörde bölünmüş
soğan,tuz ve hindileri tencereye alıp, hindiler iyice yumuşayıncaya kadar
pişirelim.
·
Pişen etlerimizi
tencereden alalım.
·
Deri kısmı alta
gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirelim.
·
Üzerlerine yeteri
kadar sıvı yağ,tuz ve kekiği karıştırarak sürelim.
·
Etin suyundan 4-5
kepçe tepsiye etin kurumaması için dökelim.
·
Etleri 200 derecede
üzerleri nar gibi olana değin pişirelim.
·
Fırından çıkarıp
diğer kısmını da soslayalım.
·
Ve bu sefer derili
kısmı pişirmek için tekrar fırına verelim.
·
Nar gibi kızarınca
fırından alalım.
·
Dilerseniz etleri
kemiklerinden ayırabilirsiniz.
·
İç pilav veya sade
pilav ile servis yapabilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN.
·
·
İÇ PİLAV
·
MALZEMELER:
·
3 su bardağı baldo pirinç
·
3-4 adet kuru soğan
·
1 çay bardağı dolmalık fıstık
·
1 çay bardağı kuş üzümü
·
yarım demet maydanoz
·
yarım demet dereotu
·
yeterince tuz- karabiber-yenibahar-nane-tarçın
·
3 su bardağı sıcak su
·
yeterince sıvı yağı
·
YAPILIŞI
·
Pirinçleri tuzlu
ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
·
İnce kıyım
doğranmış soğanı ve fıstıkları sıvı yağda pembeleşene değin kavuralım.
·
Pirinçleri ilave
edelim ve tane tane olana kadar kavuralım.
·
Üzüm ve baharatları
ekleyelim.
·
Sıcak suyu
ekleyelim.önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirelim daha sonra altını kısalım
·
Suyunu çekince ince
kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim.
·
ve pilavımızı
demlenmeye bırakalım.
·
NOT: Dilerseniz
ciğeri kızartıp ekleyebilirsiniz.