ELMALI TATLI NASIL YAPILIR
ELMALI TATLI Öncelikle şu sofranın güzelliğine bakar mısınız; şa ha ne...Menü, zeytinyağlı firınlanmış kırmızı biber dolması... su böreğ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/12/elmali-tatli-nasil-yapilir.html
ELMALI TATLI
Öncelikle şu sofranın güzelliğine bakar mısınız; şa ha ne...Menü, zeytinyağlı firınlanmış kırmızı biber dolması... su böreği..arpa şehriyesi salatası... tahinli file bademli kurabiye.... mayalı kıymalı kete ....elmalı kremalı pasta.... gazete tatlısı....Sevgili takipçim Şadıuman Bal'ın teyzesinin çay masası.... Ellerinize sağlık...Trabzon'a sevgiler...
·
MALZEMELER:
·
9 adet elma
·
9 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
·
Dövülmüş ceviz veya fındık
·
tarçın
·
2-3 paket pötibör bisküvi ( Sade veya kakaolu)
·
KREMASI İÇİN:
·
3 su bardağı süt
·
2 yemek kaşığı un
·
4 yemek kaşığı toz şeker
·
1 poşet sade toz krem şanti
·
Bisküvileri ıslatmak için:
·
Süt
·
YAPILIŞI:
·
9 adet elmanın kabuklarını oyalım.
·
İkiye bölüp çekirdek yataklarını çıkaralım.
·
Elmaları yayvan bir tencereye iç
kısımlar yukarı gelecek şekilde yan yana dizelim.
·
Her elmanın ortasına tepeleme 1 yemek kaşığı toz şeker koyalım.
·
1 su bardağı su ekleyelim.
·
Elmaların dağılmasına izin vermeden pişirelim. ( Kaynamaya başladıktan
sonra 5 dakika yeterli gelir sanıyorum).
·
Dikdörtgen bir borcamın altını kaplayacak kadar ceviz yada fındığı tarçınla karıştırıp serelim.
·
Pötibör bisküvileri süt ile ıslatıp tepsiye iki kat dizelim.
·
Üzerlerine elmaların yuvarlak kısmı
üste gelecek şekilde dizelim
·
Kreması için;
·
3 su bardağı süt, 2 kaşığı un, 4 yemek kaşığı şekeri bir tencereye alalım ve muhallebi kıvamında
pişirelim.
·
Ilınmaya bırakalım.
·
Ilınan muhallebinin içine toz
krem şantiy ekleyip mikser ile çırpalım.pişiriyoruz
·
Kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde dökelim.
·
Dilediğiniz gibi üzerini süsleyebilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN