YUFKADAN KOLAY SU BÖREĞİ
YUFKADAN KOLAY SU BÖREĞİ Canım annem, sabahın çok erken saatlerinde kalkar, biz uyurken kahvaltıya orijinal su böreği yapardı... A...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/yufkadan-kolay-su-boregi.html
YUFKADAN KOLAY SU BÖREĞİ
Canım annem, sabahın çok erken saatlerinde kalkar, biz uyurken kahvaltıya orijinal su böreği yapardı... Anne eli değer, tadı bir başka olurdu.. Bende orijinal su böreği yaparım ama çok çok nadirdir ve annemde çok beğenirdi benim yaptığımı...Annem hayatının son günlerinde çok rahatsızlandı, bir şey yemiyordu, anneme sorardım,şunu mu yapayım bu mu diye, bazen canı su böreği isterdi. Ama o anlık bir istekti bu. Hemen evime doğru çabuk çabuk yola çıkardım....Onlarda yaparsam sahte olduğunu anlamasın diye.... Yufkacıdan yufka alırdım ,bu tarifi uygulardım.... Yapımı zaman almıyor... Fırından çıkarır çıkarmaz anneme götürürdüm...Anneme hiç söylemedik hazır yufkadan olduğunu, hep el açması sandı. " Aynı benim gibi marifetlisin, ellerine sağlık" derdi canım annem. Bir kaç lokma bile yese dünyalar bizim olurdu... Seni çok özledim annem :(
· MALZEMELER:
·
3 adet yufka
·
1 çay bardağı su
·
3 adet yumurta
·
1 çay bardağı
sıvı yağ
·
1 çay bardağı süt
·
İÇ MALZEMESİ:
Yeteri kadar orta yağlı peynir- maydanoz
·
YAPILIŞI:
·
Derin bir kaba,
süt, yumurta, su ve sıvı yağını koyup, güzelce karıştıralım.
·
Fırın kabımızı
sıvı yağ ile yağlayalım.( Ben orta boy borcam tepsi kullandım.)
·
1. yufkayı serelim,
yufkanın eteklerini dışarıda bırakalım.
·
2. yufkayı
parçalara ayırıp, sosa batıralım
·
Tepsinin ortasına
yerleştirelim.
·
Üzerine peynir
maydanoz karışımından serpelim.
·
3. yufkayı da yine
parçalara bölüp, sosa bulayalım.
·
Ve yine tepsinin
içine yerleştirelim.
·
Kalan peynirleri de serpelim.
·
Yanlardaki
yufkaları güzelce içeriye doğru toplayalım.
·
Kalan sosu üzerine dökelim.
·
önceden
ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri
kızarıncaya kadar pişirelim.
·
Üzeri pişen böreği alt üst yapıp, altını da
kızarıncaya kadar pişirelim.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT : Daha büyük
tepside yapacaksınız, Ölçüleri 5 adet yufka, sos oranını su
·
bardağı olarak
kullanınız. Yumurtalar küçük ise 5 yumurta , büyük ise 4 yumurta yeterlidir.
·
NOT : Su yerine soda kullanabilirsiniz
mekanı cennet olsun anneciğinin. eline sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilHarika olmuştur eminim, hemen bu hafta sonu deniyorum,selamlar.
YanıtlaSilNur içinde yatsın anneniz ellerinize sağlık annelerimizin yaptıkları sevdikleri hep bizim için iyi birer örnektir. Sevgiler...
YanıtlaSilAminnnn. Sevgiler...
YanıtlaSilböreğiniz çok güzel...ama boğazım düğümlendi...Anneciğinize Rabbimden Rahmet diliyorum.Annesine çok düşkün bir bayanım .Allahım başımızdan eksik etmesin..Anne yokluğu çok zordur..Nur içinde yatsın teyzemiz..
YanıtlaSilAllaha kavuşan tüm annelerin mekanı cennet olsun dünyada olanlara Allah uzun ömür versin ben annemi ilk okulu bitirtiğim yaz kaybettim annem çok kısa bir süre hasta kaldı D.R.anneme karpuz yasağı getirmişti kadıncağızın içi yanıyordu ve bizden istiyordu bizde ne bileyim ben küçük kardeşlerim küçük babam çaresiz doktorun yasağı var ya adam sonraki yıllar hep hayıflandı tabiki bizleri düşünün ben elime karpuz alıp hiç evime gelmedim işte ne bileyim sizin yazınızı okuyunca birden sizlerle paylaşmak istedim sevgiyle kalın .
YanıtlaSil:( Nur içinde yatsınlar...sevgiler...
YanıtlaSilBu tarifi denemeyi dusundum ama size kisa bir sey sorucam. Kullandiginiz Borcam'in yuvarlak tepsisi, ufak boyu yoksa buyuk boyu mudur?
YanıtlaSilBu arada, tarifin hikayesini gozlerim dolarak okudum.
Ufak boy borcam
Sil:( bu böreği yaparsm yerken aklıma anneniz gelir. Allah rahmet eylesin
YanıtlaSil