SİRKELİ BÖREK
SİRKELİ BÖREK Kahvaltı ve ikindi çayları için uygun bir tariftir...Şimdiden gelecek soruları biliyorum ve yanıtlıyorum :) Hayır, hamur...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/sirkeli-borek.html
SİRKELİ BÖREK
Kahvaltı ve ikindi çayları için uygun bir tariftir...Şimdiden gelecek soruları biliyorum ve yanıtlıyorum :) Hayır, hamurumuz sirke kokmuyor, limon suyu ekşi bir tat yapmıyor...İçi yumuşak dışı kıyır, harika böreklerimiz ...Herhangi bir iç malzeme kullanabilirsiniz...İç malzeme kullanmadan boş olarak ta kızartabilirsiniz...
·
MALZEMELER:
·
2 adet yumurta
·
1 su bardağı yoğurt
·
yarım çay bardağı
sirke
·
1 tatlı kaşığı
limon suyu
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 paket kabartma
tozu
·
3,5- 4 su bardağı
un
·
İç malzemesi için:
·
peynir
·
Kızartmak için :
·
Sıvı yağ
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabının
içine yumurtaları, yoğurt, sirke ve limon suyunu alalım, karıştıralım.
·
Üzerine azar azar unu ve kabartma tozunu ekleyelim.
·
Tuzu ilave edelim.
·
Ele yapışmayan
yumuşak bir hamur yoğuralım
·
Tezgaha un
serpelim.
·
Hamuru merdane
yardımıyla çok inceltmeden açalım.
·
Ben komposto kasesi
ile yuvarlaklar kestim.
·
Sizler dilediğiniz
şekillerde kesebilirsiniz.
·
Kestiğimiz
yuvarlağın üzerine peynir koyalım. (Maydanoz da ilave edebilirsiniz. Evde kalmadığı için ben kullanmadım.)
·
Ve ikiye
katlayalım.
·
Uç kısımlarının
açılmaması ve dekorlu olması için
uçlarını çatal bastırarak kapatalım.
·
Kızgın sıvı yağda
böreklerin her iki yüzünü kızartalım.
·
Kızaran börekleri
havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım.
·
Tercihen sıcak
servis yapalım.
·
AFİYET OLSUN
offfff, çok severim... :)
YanıtlaSilÇayla ne güzel giderdi şimdi...
YanıtlaSil