SALÇALI BİFTEK | Mutfak Ve Tatlar

SALÇALI BİFTEK

SALÇALI BİFTEK Ben eti mahalle kasabından alanlardanım...Bu tarz yemeklerin en önemli ilk aşaması kasaptan dinlenmiş harika bir biftek ...



SALÇALI BİFTEK
Ben eti mahalle kasabından alanlardanım...Bu tarz yemeklerin en önemli ilk aşaması kasaptan dinlenmiş harika bir biftek  almaktır... Etiniz güzelse yemeğiniz mutlaka leziz olacaktır... Yapımı son derece basit, zaman almayan; davet sofralarınıza yakışacak bir ana yemektir...Patates püresi veya pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.



·         MALZEMELER:
·         4-5  adet biftek
·         1 yemek kaşığı domates salçası
·         1-2 adet kuru soğan
·         yeteri kadar zeytinyağı veya tereyağı
·         2 su bardağı sıcak su
·         tuz- karabiber
·         Arzuya göre 1-2 adet defne yaprağı
·         YAPILIŞI:
·         Hangi tür bir tava kullanacaksanız yağı ona göre ekleyiniz.
·         Yapışmaz bir tava ise az zeytinyağ yeterlidir.
·         Tavaya yağı alalım ve yağ kızınca etleri ilave edelim.
·         Etlerin bir yüzü pişince çevirip tuzlayalım, diğer yüzünü kızartalım.
·         Etler kızarınca üzerine parçalara bölünmüş soğanı ekleyip 1-2 çevirelim.
·         Sıcak suyu ekleyelim.
·         Salçayı az suda eritip tavamıza ekleyelim.
·         Tuz ve karabiber ile tatlandıralım.
·         Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
·         Gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
·         Sıcak servis yapınız.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

YEMEKLER 4264562972318442161

Yorum Gönder

  1. Hem iştah açıcı,hem ferahlatıcı görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Hem iştah açıcı hem de ferahlatıcı görünüyor ...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item