SALÇALI BİFTEK
SALÇALI BİFTEK Ben eti mahalle kasabından alanlardanım...Bu tarz yemeklerin en önemli ilk aşaması kasaptan dinlenmiş harika bir biftek ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/salcali-biftek.html
SALÇALI BİFTEK
Ben eti mahalle kasabından alanlardanım...Bu tarz yemeklerin en önemli ilk aşaması kasaptan dinlenmiş harika bir biftek almaktır... Etiniz güzelse yemeğiniz mutlaka leziz olacaktır... Yapımı son derece basit, zaman almayan; davet sofralarınıza yakışacak bir ana yemektir...Patates püresi veya pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz.
·
MALZEMELER:
·
4-5 adet biftek
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
1-2 adet kuru soğan
·
yeteri kadar zeytinyağı veya tereyağı
·
2 su bardağı sıcak su
·
tuz- karabiber
·
Arzuya göre 1-2 adet defne yaprağı
·
YAPILIŞI:
·
Hangi tür bir tava kullanacaksanız yağı ona göre ekleyiniz.
·
Yapışmaz bir tava ise az zeytinyağ yeterlidir.
·
Tavaya yağı alalım ve yağ kızınca etleri ilave edelim.
·
Etlerin bir yüzü pişince çevirip tuzlayalım, diğer yüzünü kızartalım.
·
Etler kızarınca üzerine parçalara bölünmüş soğanı ekleyip 1-2 çevirelim.
·
Sıcak suyu ekleyelim.
·
Salçayı az suda eritip tavamıza ekleyelim.
·
Tuz ve karabiber ile tatlandıralım.
·
Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar
pişirelim.
·
Gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
·
Sıcak servis yapınız.
·
AFİYET OLSUN
Hem iştah açıcı,hem ferahlatıcı görünüyor...
YanıtlaSilHem iştah açıcı hem de ferahlatıcı görünüyor ...
YanıtlaSil