HAMSİLİ PİLAV | Mutfak Ve Tatlar

HAMSİLİ PİLAV

 HAMSİLİ PİLAV This recipe is translated to English. Fazla söze gerek var mıdır bilemem bu tat ve görüntü karşısında....Dünyanın bi...


 HAMSİLİ PİLAV
This recipe is translated to English.
Fazla söze gerek var mıdır bilemem bu tat ve görüntü karşısında....Dünyanın bir çok ülkesinden takipçilerim Hamsili Pilav tarifini çok merak edip mesajla ingilizce olarak istiyorlar...Bu nedenle ülkemizde Karadeniz Mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Hamsili Pilav İngilizceye tercüme edilmiştir....AFİYET OLSUN...  BONNE APPETİT...



·         MALZEMELER:
·         DIŞI İÇİN:
·         2- 2,5 kilo hamsi

·         İÇ PİLAV İÇİN:
·         3 su bardağı baldo pirinç
·         3-4 adet kuru soğan
·         1 çay bardağı dolmalık fıstık
·         1 çay bardağı kuş üzümü
·         yarım demet maydanoz
·         yarım demet dereotu
·         yeterince tuz- karabiber-yenibahar-nane- tarçın
·         3 su bardağı sıcak su
·         yeterince sıvı yağı
·         1 tutam mısır unu

·         YAPILIŞI:
·         Hamsilerin kafaları ve kılıklarını temizleyelim ve güzelce yıkayalım.
·         Pirinçleri tuzlu ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
·         İnce kıyım doğranmış soğanı ve fıstıkları sıvı yağda pembeleşene değin kavuralım.
·         Pirinçleri ilave edelim ve tane tane olana kadar kavuralım.
·         Üzüm ve baharatları ekleyelim.
·         Sıcak suyu ekleyelim.
·         Önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirelim daha sonra altını kısalım.
·         Suyunu çekince ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim.
·          ve pilavımızı demlenmeye bırakalım.
·         Genişce teflon tavayı yağlayalım ve tabanına bir tutam mısır unu serpelim.
·         ( Orta resimdeki gibi)) Balıkların yarısını balıkların sırt kısmı tabana gelecek şekilde birbirinin üzerine binecek şekilde yıldız şeklinde dizelim, balıklar biraz tavadan dışarı sarkmalı. ( Tavanın ortasından başlayıp, kenarlara doğru balıkları sıralıyoruz)
·         Pilavımızın tamamını üzerlerine döküp güzelce yayalım.
·         Yine ortadan başlayarak BU DEFA HAMSİLERİN SIRT KISIMLARI YUKARI BAKACAK ŞEKİLDE YİNE BİRBİRİNİN ÜZERİNE GELECEK ŞEKİLDE YILDIZ ŞEKLİNDE DİZELİM.
·         Tavanın dışından sarkan balıklarda üzerine kapatalım. ( Son resimdeki gibi)
·         Üzerlerine biraz sıvı yağ gezdirelim.
·         Orta hararetli ocağın üzerinde dibinden çıtırtı gelinceye kadar pişirelim.
·         Tavanın kapağı ile düzgünce alt üst edelim ve diğer yüzünü pişirelim.
·         İlk pişirdiğimiz tarafı servis tabağına alalım ve sıcak servis yapalım.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT:Kapaklı hamsi tavaları bu tarif için idealdir.

RECİPE:

·         Fresh Anchovies with Rice
·         Ingredients:
·         For the outer layer:
·         2 to 2 ½ kilos fresh anchovies
·         For the rice filling:
·         3 small glasses Arborio/risotto rice
·         3 or 4 medium sized onions
·         ½ small glass (equivalent to a Turkish tea glass) pine nuts
·         ½ small glass currants
·         Half a medium sized bunch of flat-leaf parsley
·         Half a medium sized bunch of fresh dill
·         Salt, black pepper, allspice, dried mint and cinnamon to taste
·         3 small glasses hot water
·         Oil
·         A pinch of cornflour
·         Remove the heads of the anchovies, clean out the innards and wash well.
·          Cover the rice with warm water and leave for 15 minutes.
·          Finely chop the onions and add to a pan along with the pine nuts and a little oil and cook until lightly browned.
·          Add the rice to the pan and stir for a few minutes, making sure all of the rice is coated in the oil. Add the currants and spices.
·         Add the hot water and cook on a high heat for a few minutes and then switch to a lower heat and cover with lid.
·          When all of the water has been absorbed, mix in the finely chopped parsley and dill and leave to rest.
·         Grease a large Teflon pan and sprinkle with a pinch of corn flour.
·          Place half the anchovies on the bottom of the pan, skin side facing down in a star shape and continue placing one on top of the other until all of the anchovies have been used up (arranging the fish from the centre outwards).
·          The anchovies may stick out of the pan slightly.
·          Empty the cooked rice out on top of the anchovies and spread over evenly.
·          Beginning at the centre, arrange the second half of the anchovies one on top of the other in a star shape, this time with the skins facing upwards.
·          Neaten up the sides of the dish by pushing down/back any anchovies which may be sticking out.
·          Drizzle the dish with olive oil.
·          Place the pan over a medium heat until it begins to sizzle.
·          Using a plate or pan lid, turn the pan out onto said plate or lid and return the dish to the pan with the uncooked side facing downwards.
·          Cook the remaining side until it begins to sizzle.
·          Serve hot.
·         Bonne appétit!
·         Notes: Fresh anchovies or sprats are not to be confused with the salted variety used as a pizza topping. A double sided pan is ideal for preparing this dish

DAHA FAZLA LEZZET

PİLAVLAR 7423941131432380865

Yorum Gönder

  1. Ben hep fırında yaparım , tavada en kısa zamanda yapacağım , ellerine sağlık ♡

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item