ELMALI KURABİYE
ELMALI KURABİYE Ben kek ve kurabiyeyi pastalardan daha çok severim... Farkındaysanız da en az pasta tarifleri paylaşırım...Fakat elmalı...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/elmali-kurabiye.html
ELMALI KURABİYE
Ben kek ve kurabiyeyi pastalardan daha çok severim... Farkındaysanız da en az pasta tarifleri paylaşırım...Fakat elmalı kurabiye en sevdiğim tatların başında gelir... Hangi tarif olursa olsun gönlümü kazanır...Bu tarif ise müthiş oldu...Ben poğaça şeklinde çalıştım ama dilediğiniz her modelde bu kurabiyeyi yapabilirsiniz...
·
MALZEMELER:
·
125 gr. tereyağı veya margarin
(oda sıcaklığında)
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
1 yumurta
·
1.5 çay bardağı
şeker
·
1 su bardağı
nişasta
·
aldığı kadar un ( 4
su bardağı kadar)
·
1 paket
kabartma tozu
·
1 paket vanilya
·
İç malzemesi için.
·
4 adet elma
·
4 yemek kaşığı
şeker
·
1 tatlı kaşığı
tarçın
·
1 çay bardağı ceviz
·
Üzeri için:
·
Pudra şekeri
·
YAPILIŞI:
·
İç malzemesi için:
·
Elmaların
kabuklarını soyalım.
·
Elmaları rendeleyip
ve bir tencereye alalım.
·
üzerine şekeri
ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim.
·
Tarçın ve cevizi
ekleyip soğumaya bırakalım.
·
Hamuru için:
·
Yoğurma kabına
tereyağı,sıvı yağ,yoğurt, şeker ve yumurtayı alalım, güzelce karıştıralım.
·
Nişastayı ve azar
azar unu ekleyelim
·
Kabartma tozu ve
vanilyayı unun üzerine serpelim.
·
Kulak memesi
kıvamında bir hamur yoğuralım.
·
Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparalım.
·
Hafif unlu zeminde
her bir bezeyi elimizle açalım.
·
İçine yeteri kadar
iç malzemeyi koyalım.
·
Ve yarım ay
şeklinde kapatalım. ( Poğaça yapar gibi.)
·
Uçlarını çatal ile
bastırarak kapalım.
·
Üzerine bıçakla bir
kaç yerden kesikler atalım.
·
Yağlı kağıt seriliş
veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
·
Önceden ısıtılmış
175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
·
Soğuduktan sonra
üzerine bolca pudra şekeri serpelim.
·
AFİYET OLSUN
Denedim, sekil vermesi biraz güc olsada lezzeti yerinde oldu ;)
YanıtlaSil