ELMALI KURABİYE | Mutfak Ve Tatlar

ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE Ben kek ve kurabiyeyi pastalardan daha çok severim... Farkındaysanız da en az pasta tarifleri paylaşırım...Fakat elmalı...



ELMALI KURABİYE
Ben kek ve kurabiyeyi pastalardan daha çok severim... Farkındaysanız da en az pasta tarifleri paylaşırım...Fakat elmalı kurabiye  en sevdiğim tatların  başında gelir... Hangi tarif olursa olsun gönlümü kazanır...Bu tarif ise müthiş oldu...Ben poğaça şeklinde çalıştım ama dilediğiniz her modelde  bu kurabiyeyi yapabilirsiniz...


·         MALZEMELER:
·         125 gr. tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 çay bardağı yoğurt
·         1 yumurta
·         1.5 çay bardağı şeker
·         1 su bardağı nişasta
·         aldığı kadar un ( 4 su bardağı kadar)
·         1 paket kabartma  tozu
·         1 paket vanilya

·         İç malzemesi için.
·         4 adet elma
·         4 yemek kaşığı şeker
·         1 tatlı kaşığı tarçın
·         1 çay bardağı ceviz

·         Üzeri için:
·         Pudra şekeri

·         YAPILIŞI:
·         İç malzemesi için:
·         Elmaların kabuklarını soyalım.
·         Elmaları rendeleyip ve bir tencereye alalım.
·         üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim.
·         Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
·         Hamuru için:
·         Yoğurma kabına tereyağı,sıvı yağ,yoğurt, şeker ve yumurtayı alalım, güzelce karıştıralım.
·         Nişastayı ve azar azar unu ekleyelim
·         Kabartma tozu ve vanilyayı unun üzerine serpelim.
·         Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
·         Hamurdan ceviz  büyüklüğünde  parçalar koparalım.
·         Hafif unlu zeminde her bir bezeyi elimizle açalım.
·         İçine yeteri kadar iç malzemeyi koyalım.
·         Ve yarım ay şeklinde kapatalım. ( Poğaça yapar gibi.)
·         Uçlarını çatal ile bastırarak kapalım.
·         Üzerine bıçakla bir kaç yerden kesikler atalım.
·         Yağlı kağıt seriliş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
·         Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
·         Soğuduktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpelim.

·         AFİYET OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

un 9031484287028150459

Yorum Gönder

  1. Denedim, sekil vermesi biraz güc olsada lezzeti yerinde oldu ;)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item