BEŞAMEL SOSLU ISPANAK
BEŞAMEL SOSLU ISPANAK En sevdiğim yemeklerden biridir...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/11/besamel-soslu-ispanak.html
BEŞAMEL SOSLU ISPANAK
En sevdiğim yemeklerden biridir...
·
MALZEMELER:
·
1 kilo ıspanak
·
15- 20 adet kültür mantarı
·
1-2 adet kırmızı biber
·
2 adet kuru soğan
·
tuz- karabiber- zeytinyağı
·
BEŞAMEL SOS İÇİN:
·
2 yemek kaşığı tepeleme un
·
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
·
2,5- 3 su bardağı soğuk süt
·
tuz
·
ÜZERİ İÇİN: Bir parça kaşar peyniri
·
YAPILIŞI:
·
Öncelikle ıspanakları sirkeli suda bekletip, birkaç defa güzelce yıkayalım
ve doğrayalım. Piyazlık doğradığımız soğanları ( Ay şeklinde) zeytinyağında
pembeleşene deyin kavuralım.
·Hızlıca sudan geçirdiğimiz mantarları kararmamaları
için limonlayalım ve irice keselim ve Soğanların üzerine ekleyelim.
·
Kırmızı biberleri küçük küçük doğrayalım
ve mantarlara ekleyelim.
·
Mantarın suyu çekene kadar kavuralım.
·
Doğradığımız ıspanakları da ekleyip, kavuralım.
·
Pişmeye yakın tuz ve karabiberi ilave edelim.
·
Fırın kabını hafif yağlayalım ve ıspanaklı harcımızı dökelim.
·
BEŞAMEL SOS İÇİN;
·
bir tencereye tere yağını alıp
eritelim ve un ekleyelim.
·
Un kokusu çıkana deyin topaklanmaması için sürekli karıştıralım.
·
Azar azar soğuk sütü ekleyelim ve pürüzsüz olması için
sürekli karıştıralım.
·
Göz göz olunca altını kapatalım
ve tuzu ekleyelim.
·
Eğer topaklanma olmuşsa çırpabilirsiniz.
·
Sosu ıspanakların üzerine dökelim
·
Ve kaşar rendesini
serpelim.
·
180 derecede peynirler eriyip,
pembeşelene kadar fırında pişirelim.
·
NOT: Arzu edenler birkaç parça çemensiz pastırma kullanabilirler.
·
NOT: Mantar ve kırmızı biber çok yakışıyor ama sevmeyenler kullanmayabilirler.
·
AFİYET OLSUN.
ben de çok seviyorum bu lezzeti ama bendeki tarifte kaşar yok.birde böyle deneyeceğim elinize sağlık
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık.sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilGuzel bir yemek bende yapiyorum mutlaka yapilmali diyorum.. :)
YanıtlaSil