HALEP USULÜ BULGUR KÖFTESİ
HALEP USULÜ BULGUR KÖFTESİ Bu tarif biraz Fellah Köftesine benziyor, farkı sosu çiğden kullanılıyor.Lezzetli ve evdeki malzemelerle k...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/halep-usulu-bulgur-koftesi.html
Bu tarif biraz Fellah Köftesine benziyor, farkı sosu çiğden kullanılıyor.Lezzetli ve evdeki malzemelerle kolaylıkla yapılabilecek, çay davetlerinde ikram edebileceğiniz bir tariftir.Hatta Sosyete Kısır' ı olarak da bilinir. AFİYET OLSUN
·
MALZEMELER:
·
KÖFTESİ İÇİN:
·
1 su bardağı
köftelik bulgur
·
1 su bardağı un
·
tuz
·
1 tatlı kaşığı
kimyon
·
aldığı kadar kaynar
su
·
SOSU İÇİN:
·
yarım demet taze
soğan
·
yarım demet
maydanoz
·
1 yemek kaşığı
domates salçası
·
1 yemek kaşığı
biber salçası
·
yarım su bardağı
zeytinyağı
·
2 diş sarımsak
·
1 tatlı kaşığı
kimyon
·
1 limon suyu
·
3-4 yemek kaşığı
nar ekşisi
·
YAPILIŞI:
·
Bulguru güzelce
yıkayıp, üzerine bulguru çok geçmeyen
ölçüde kaynar su döküp, şişene değin ağzı kapalı olarak bekletelim.
·
Kabaran bulgura
kimyon,tuz ve unu ekleyelim.
·
Yoğurma kıvamı
alacak kadar da su ilave edelim.
·
Köftemizi güzelce
yoğuralım.
·
Ufak parçalar
koparıp misket haline getirelim.
·
Hafif unlanmış
tepsimize minik köftelerimizi dizelim.
·
Geniş bir tencereye
yeteri kadar su, tuz ve birazda sıvı yağ koyup kaynatalım.
·
Kaynayan suyun
içine yeter kadar köftelerimizi atalım.
·
6-7 dakika
pişirelim.
·
Piştiğinden emin
olmak için 1 tane alıp tadabilirsiniz.
·
Köftelerimizi bir
süzgece çıkaralım,suyunu süzdürelim.
·
Sosu için;
·
Başka bir kapta,
salçaları, zeytin yağını, limon suyu, nar ekşisi, ince kıyım taze soğan ve
maydanozu, ezilmiş sarımsağı tuz ve kimyonu güzelce karıştıralım ve köftelerin
üzerine dökelim.
·
Yine karıştırdıktan
sonra servis tabağına alalım.
·
AFİYET OLSUN.
·
NOT:Tarif için
Kübra Kulu' ya teşekkür ederiz.
Ellerinize saglik cok lazzetli gorunuyo
YanıtlaSiloy oy oy ne güzel duruyo
YanıtlaSil