GÜL SULU MUHALLEBİ
Çok hafif bir tatlıdır:)) GÜL SULU MUHALLEBİ
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/gul-sulu-muhallebi.html
Çok hafif bir tatlıdır:))
GÜL SULU MUHALLEBİ
·
MALZEMELER:
·
7 su bardağı süt
·
2 su bardağı şeker
·
1 su bardağından 1
parmak eksik mısır nişastası, geri kalanı unla tamamla
·
4 Çorba kaşığı gül
suyu
·
ÜZERİ İÇİN:
·
1 poşet krem şanti
·
1 su bardağı süt
·
bol Hindistan
cevizi
·
YAPILIŞI
·
Gül suyunun
dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirelim.
·
Gül suyunu
ekleyelim ve 1 taşım daha kaynatalım .
·
ISLATILMIŞ borcama
döküp soğutalım.
·
Krem Şantiyi sütle
kabarıncaya kadar çırpalım.
·
Muhallebinin
üzerine krem şantiyi yayalım.
·
En üstüne Hindistan
cevizini üzeri kapatacak şekilde bolca döküp serpelim.
·
Dolapta
dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapalım
·
AFİYET OLSUN
dilimler halinde kesilebiliyormu düzgün dilimler çıkıyormu acaba?
YanıtlaSil