LOR TATLISI

LOR TATLISI İçinde yağ kullanılmayan hafif bir tatlı tarifidir. Tarifi Sevgili Oktay Usta' dan aldım ve denedim. Bizler çok beğendi...



LOR TATLISI
İçinde yağ kullanılmayan hafif bir tatlı tarifidir. Tarifi Sevgili Oktay Usta' dan aldım ve denedim. Bizler çok beğendik, umarım sizlerde beğenirsiniz.

·         MALZEMELER:
·         500 gr tatlı lor
·         4 adet yumurta
·         1 su bardağı şeker
·         1 su bardağı pirinç unu
·         1 su bardağı un
·         1 paket  kabartma tozu
·         ŞERBETİ İÇİN:
·         4 su bardağı şeker
·         4 su bardağı su
·         Yarım limonun suyu
·         ÜZERİ İÇİN:
·         Toz Antep fıstığı
·         YAPILIŞI:
·         Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alalım.
·         Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika  kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alalım.
·         Hamuru için;
·         Yoğurma kabının içine yumurtaları şekeri alıp, güzelce karıştıralım.
·         Loru süzgeçten geçirip yoğurma kabına ekleyelim
·         Pirinç unu, un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğuralım.
·         Krema torbasına yıldız uç takalım.
·         Hamuru krema torbasına alalım.
·         Yağlanmış fırın tepsisine şekillendirelim.
·         Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
·         Pişip fırından çıktığında 1-2 dakikam ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
·         Ilık şerbeti üzerine dökelim.
·         Şerbet içini çekince servis yapalım.
·         AFİYET OLSUN.
·         NOT: Ben malzeme listesini yarı yarıya kullandım.

·         Krema torbasına yıldız uç kullanmanızı tavsiye ederim. Ben çark şeklinde  uç kullandım.Malzeme kutusunda yıldız ucum yok olmuş,bulamadım :(



DAHA FAZLA LEZZET

yağsız 8107339199221304778

Yorum Gönder

  1. Yıldız uçdan daha güzel olmuş gibi geldi bana.Ellerinize sağlık..
    g+

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık , deneyeceğim,sevgiler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item