FRANKFURT PASTASI | Mutfak Ve Tatlar

FRANKFURT PASTASI

 FRANKFURT PASTASI Sevgili Gülay Gündeş marifetli takipçilerimdendir... Gönderdiği tarifleri güvendiğim için sizlerle paylaşmaktan memn...



 FRANKFURT PASTASI
Sevgili Gülay Gündeş marifetli takipçilerimdendir... Gönderdiği tarifleri güvendiğim için sizlerle paylaşmaktan memnunluk duyarım... Gülay hanım, Frankfurt Pastası' nı denemiş ve hediye olarak bir arkadaşına götürmüş, pasta çok beğenilmiş... Bizim çok alışık olmadığımız  değişik bir krema tarifi içeriyor. Yeni tatlar, yeni krema tarifi denemek isteyenler için buyrun tarifimiz.



·         MALZEMELER:
·          Keki için :
·          250 gr tereyağı
·          200 gr toz seker ( 1 su bardağı şeker + 1 yemek kaşığı tepeleme şeker)
·          1 paket vanilya
·          4 adet yumurta
·          350 gr un ( 3 su bardağı undan 1 yemek kaşığı eksik )
·          100 gr nişasta ( Silme 1 su bardağı)
·          1 paket kabartma tozu
·          Kreması için:
·          Yarım litre süt
·          1 paket tereyağı ( 250 gr.)
·          120 gr şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
·          1  paket vanilyalı toz  puding toz
·         Arası için:
·         Vişne  veya çilek marmelatı
·         Üzeri için:
·         Kavrulmuş file badem
·         kiraz şekerlemesi
·         YAPILIŞI:
·         İlk önce kekimizle başlıyoruz.
·         Fırını 175 dereceye ayarlayalım.
·         Bir kaba yumurta ve  şekerlerimizi ekleyip iyice çırpalım
·         Sırasıyla diğer malzemelerimizi ekleyelim.
·         Biraz kıvamı sert bir kek hamuru oluyor.
·         Yağlamıs ortası yuvarlak firın kabımıza harcı dökelim.
·         Isıtılmış fırına koyup,pişirelim..
·         Piştikten sonra iyice soğumasını bekleyelim.
·         kreması için:
·         Bu özel bir kremadır Almanya da Buttercrem deniliyor. Değişik bir tat ama hoş:
·         Yarım litre sütümüzü ocağa koyup kaynatalım.
·         120 gr sekeri ekleyelim.
·         Bir kasede vanilyalı puding toz karıımını  açıp, yarım su bardağı soğuk sütte eritelim.
·         Kaynayan süte ekleyip bir kaç dakika pişirelim.
·         Soğumaya bırakalım.
·         Oda sıcaklığında iyice soğuması lazım.
·         Ara ara kabuk tutmaması için karıştıralım.
·         Diğer yandan da yumuşak tereyağını  mikserle çırpalım.
·         Soğuduğundan emin olduğumuz pudingden kaşık kaşık tereyağına  ekleyerek  puding bitene kadar azar azar ekleyip,karıştıralım.
·         Kesilmemesi için,ikisinin de aynı sıcaklıkta yani oda sıcaklığında olması gerekiyor.
·         Dolapta bir saat kremayı bekletiyoruz.
·         Kekimizi eşit bir şekilde 3 parçaya kesiyoruz.
·         Her katın arasına krema sürüyoruz.
·         Kat aralarına krema üzerine  vişne veya  çilek marmelatı sürelim.
·         Katlarımız  bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz.
·         Kalan kremayı  kekimizin etrafına sürüyoruz.
·         En son kavrulmuş file bademle üzerini kaplıyoruz.
·         Ben kiraz şekerlemesi ile üzerini dekore ettim.
·         AFİYET OLSUN

·         NOT: Arzu edenler keki şekerli su ile ıslatabilirler, ben gerek görmedim.

DAHA FAZLA LEZZET

PASTALAR 9157521042873031119

Yorum Gönder

  1. Canım pasta okadar lezzetli gözüküyor ki tarifine bakayım dedim ve bloğunda çalan müzklere bayıldım:) yeni sekmede öyle senin sayfan açık :))müzğini dinliyorum müzik zevkin çok güzel ve inan bu müziklerlede o akdar güzel gidiyor ki bu tarifleri okumak hemen kalkıp yapası gelıo ınsanın:)

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğnize çok sevindim, teşekkür ederim :) Blog tasarımım çok yakında değişecek,inşallah daha güzel olacak :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Tariflerinizi zevkle takip ediyordum sayfanızda yaptığınız son değişiklikten sonra tariflere ulaşmak tam bir işkence halini aldı sayfanın açılması için uzun süra beklemek gerekiyor bu soruna çare bulacağınızı ümit ediyorum yoksa güzel tariflerinizi takip etmek mümkün olmayacak :(

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item