PRATİK BİLGİLER | Mutfak Ve Tatlar

PRATİK BİLGİLER

Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır. Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonr...



Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır. Muntazam dilimler elde etmek için, ekmek bıçağınızı kaynar suya sokup biraz bekletin, sonra hemen kurulayıp ekmeği dilimlemeye başlayın. Sık sık, hatta her dilimde bıçağı sıcak suya sokmanızda fayda vardır.



Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak koyun.

Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz. Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi. Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin. Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz.


Üzerinize veya halıya kahve dökülürse, lekeyi soğuk suyla ıslattıktan sonra hemen birkaç damla gliserin ile çitileyin.

Buzdolabınızı ne kadar temiz tutarsanız tutun, zaman zaman hoş olmayan kokular alırsınız. Bunu önlemek için, küçük bir tabağa üç dört limon dilimi koyun ve buzdolabının en alt gözüne yerleştirin. Ancak her sabah dilimleri yenilemeyi unutmayın.

Ütünün sararttığı çamaşırın sararan kısmını nemlendirin. Üstüne mısır nişastası serpin. Sonra, bir bez aracılığıyla, nemli kısmı ütü ile kurutun. Leke yok olur.

İçinde yağ beklemiş şişeleri temizlemek için şişenin içerisine sirke ile parça halinde kaya tuzu atmalı ve iyice sallamalı. Bol su ile çalkaladıktan sonra şişeler ilk hali gibi olur.

İçinde yumurta kaynattığınız su mineral bakımından oldukça zengin olduğu için soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayabilirsiniz.

Soğan Sarımsak Kokusu... Ellerdeki soğan,sarımsak kokularını giderebilmek için ellerinizi haşlanmış patatesle ovun.

Tasan Yemekler...Yemeğin taştığı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsin. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.

Pastaların   üstüne koyduğunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmaması için, meyveleri limonlu suya batırıp kullanın.

Limon suyu etleri yumuşatır. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.

Sebze pişirirken yemeğe ekleyeceğiniz su sıcak olmalıdır. Yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

Makarnanın haşlama suyuna bir iki baş soğan, havuç vb. sebzeler koyarsanız daha lezzetli olacağını göreceksiniz.

Yemeğinizin tuzu fazla kaçtıysa fazla tuzunu almak için, 1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayın ve birkaç dakika kaynatın.

Yumurta haşlarken suyun ve yumurtanın üstüne serptiğiniz bir tutam tuz, yumurtaların çatlamasını önler.

Pilav suyunu çektiği halde pirinçler hala sertse, ¼ ölçü sıcak su ilave edin ve pirinçler suyu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Eğer misafiriniz gelecekse yeni marka bir pirinç denememenizi öneririz.

Ayrıca farklı malzemeler katarak pilavınıza harika tatlar katabilirsiniz. Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın. Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak.


Sebzeler haslanarak kullanIlacaksa, haşlama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasını sağlayacaktır.

Maydanoz ve dereotunu... bas aşağı gelecek şekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz.

Kesik limonu... saklamak için üzerine tuz serpin .Böylece suyu içinde kalacak ve kurumayacaktır.

Çatal Bıçak Temizlerken... çatal bıçağınız uzerinde lekeler oluşmuşsa,onları çamaşır suyuna batırabilirsiniz.Çamaşır suyu hem temizler hemde mikroplardan arındırır.Daha sonra iyice durulayıin.

Mumlar, genellikle en özel anların tanıklarıdır. Mumların hemen erimemesi için, kullanmadan 2 saat önce buzdolabının derin dondurucusunda bekletilmelidir. Böylece mumların hızlıca erimesini önlersiniz. Çıkarması zor olan mum lekelerine elveda!

Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silerek ortadan kaldırabilirsiniz.

Ocaktaki lekeleri çıkarmak artık çok kolay! Ocağa yemek taştıysa zaman kaybetmeden yemeğin taştığı yere bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra rahatça temizleyebilirsiniz.

Limon Kabukları suyunu çıkarttığınız limonun kabuklarnı atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz.

Zeytinyağ lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerinde gezdirilmelidir.

Limon sert ise, kesilmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırınız, daha sulu olur.

Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine baş aşağı yerleştirin.

DAHA FAZLA LEZZET

PÜF NOKTALARI 7612480115582244476

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item