EV YAPIMI FETTUCCİNE | Mutfak Ve Tatlar

EV YAPIMI FETTUCCİNE

 EV YAPIMI FETTUCCİNE Keskinoğlu  nun davetlisi olarak katıldığım   Mutfak Sanatları Akademisi ' n de, İtalyan mutfağını içeren ...




 EV YAPIMI FETTUCCİNE
Keskinoğlu nun davetlisi olarak katıldığım Mutfak Sanatları Akademisi' n de, İtalyan mutfağını içeren bir  workshop gerçekleşti. Eğitmen şefimiz Hakan Şen ve diğer blogger arkadaşlarla keyifli bir gün geçirdik.
Fettuccine için biz makarna makinası kullandık ama eğer makinanız yoksa elde de hamurunuzu açabilir ve  fotoğrafta görünen kalınlıkta şeritler halinde kesebilirsiniz. Veya marketten paket Fettuccine alıp, aynı tarifi uygulayabilirsiniz. Pratik olmak isteyenler için :)




·         MALZEMELER: (2 kişilik)
·         Hamuru için:
·         200 gr un
·         2 adet yumurta
·         Bir tutam tuz
·         1 yemek kaşığı zeytinyağı
·         SOSU İÇİN:
·         yarım soğan
·         2 diş sarımsak
·         100 gr kültür mantarı
·         100 gr kestane mantarı
·         100 gr krema
·         2-3 dal taze fesleğen
·         Tuz
·         Karabiber
·         Zeytinyağı
·         YAPILIŞI:


·         Yoğurma kabımıza unu alalım ve ortasını havuz gibi açalım.
·         Tam ortasına yumurtaları, tuzu ve zeytinyağını koyalım.
·         Karıştırmaya önce ortadan başlayalım ve yavaş yavaş unları içeriye alalım.
·         Çok gerekirse un ilavesi yapabiliriz.

·         Sert bir hamur yoğuralım ve güzelce yoğuralım.


·         Yoğurduktan sonra hamuru streç bir filme sararak 30 dakika kadar buzdolabının normal rafında bekletelim.

      
      ·         Dinlenen hamuru dolaptan alalım ve ikiye keselim.
·         Elimizle biraz bastırarak inceltelim ve incelttiğimiz hamuru makarna   makinasında Hakan Şen şefimizin yaptığı gibi açmaya  başlayalım.

      
      ·          Makarna  makinasının kademeleri bulunuyor.
·          Biz 7 numaraya kadar kullanıp incelttik ve arada hamurumuzu hafif unladık.

     
      ·          Ve 7 numarada gördüğünüz gibi hamurumuz olması gereken incelikte harika ve düzgün bir şekilde açıldı.
.

·          Açtığımız hamuru dilediğiniz uzunlukta kesebilirsiniz.
·          Yani makarnanızı  hangi boyda isterseniz, o uzunlukta kesiniz.

·          Biz hamuru 4 eşit parçaya kestik ve makarna  makinasının orta bölümünde, şeritler halinde kestik.  Gördüğünüz gibi şeritler makinadan düzgün bir biçimde çıkıyor.
.
      
       ·          Makarnaları hafif  una buluyoruz.

·         Bu arada  Soğan ve sarımsakları  ince kıyım doğrayıp, yeteri kadar zeytinyağında soteleyelim. 
·  Mantarların kabuklarını soyalım ve ince dilimler halinde doğrayıp sotelenen soğanlara ekleyelim. Birlikte sotelemeye devam edelim.
·         Yayvan bir tencereye yeteri kadar su koyup kaynatalım.
·         Kaynayan suya  tuz ekleyelim ve makarnaları 5 dakika kadar haşlayalım.
·         Mantarların üzerine kremayı ekleyelim ve kaynayan sudan 1 kepçe  mantarların üzerine ilave edelim. Son olarak fesleğenleri ince kıyım doğrayıp ekleyelim.
·         Tuz ve karabiberle tatlandıralım.
·         Pişen makarnaları bir kevgir yardımıyla tencereden alıp sosa ekleyip karıştıralım.
·          Servis tabağına alalım ve sıcak servis yapalım.
AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

kremalı fettuccine nasıl yapılır 135650283903477643

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item