EV YAPIMI FETTUCCİNE
EV YAPIMI FETTUCCİNE Keskinoğlu nun davetlisi olarak katıldığım Mutfak Sanatları Akademisi ' n de, İtalyan mutfağını içeren ...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/ev-yapimi-fettuccine.html
Keskinoğlu nun davetlisi olarak katıldığım Mutfak Sanatları Akademisi' n de, İtalyan mutfağını içeren bir workshop gerçekleşti. Eğitmen şefimiz Hakan Şen ve diğer blogger arkadaşlarla keyifli bir gün geçirdik.
Fettuccine için biz makarna makinası kullandık ama eğer makinanız yoksa elde de hamurunuzu açabilir ve fotoğrafta görünen kalınlıkta şeritler halinde kesebilirsiniz. Veya marketten paket Fettuccine alıp, aynı tarifi uygulayabilirsiniz. Pratik olmak isteyenler için :)
·
MALZEMELER: (2 kişilik)
·
Hamuru için:
·
200 gr un
·
2 adet yumurta
·
Bir tutam tuz
·
1 yemek kaşığı zeytinyağı
·
SOSU İÇİN:
·
yarım soğan
·
2 diş sarımsak
·
100 gr kültür mantarı
·
100 gr kestane mantarı
·
100 gr krema
·
2-3 dal taze fesleğen
·
Tuz
·
Karabiber
·
Zeytinyağı
·
YAPILIŞI:
·
Yoğurma kabımıza unu alalım ve ortasını
havuz gibi açalım.
·
Tam ortasına
yumurtaları, tuzu ve zeytinyağını koyalım.
·
Karıştırmaya önce
ortadan başlayalım ve yavaş yavaş unları içeriye alalım.
·
Çok gerekirse un
ilavesi yapabiliriz.
·
Sert bir hamur
yoğuralım ve güzelce yoğuralım.
·
Yoğurduktan sonra hamuru streç bir filme
sararak 30 dakika kadar buzdolabının normal rafında bekletelim.
· Dinlenen hamuru dolaptan alalım ve ikiye keselim.
·
Elimizle biraz bastırarak inceltelim ve
incelttiğimiz hamuru makarna
makinasında Hakan Şen şefimizin yaptığı gibi açmaya başlayalım.
· Makarna makinasının kademeleri bulunuyor.
·
Biz 7 numaraya kadar kullanıp incelttik ve
arada hamurumuzu hafif unladık.
· Ve 7 numarada gördüğünüz gibi hamurumuz olması gereken incelikte harika ve düzgün bir şekilde açıldı.
.
·
Açtığımız
hamuru dilediğiniz uzunlukta kesebilirsiniz.
·
Yani makarnanızı hangi boyda isterseniz, o uzunlukta kesiniz.
·
Biz hamuru 4 eşit parçaya kestik ve
makarna makinasının orta bölümünde,
şeritler halinde kestik. Gördüğünüz gibi
şeritler makinadan düzgün bir biçimde çıkıyor.
· Makarnaları hafif una buluyoruz.
·
Bu arada Soğan ve sarımsakları ince kıyım
doğrayıp, yeteri kadar zeytinyağında soteleyelim.
· Mantarların kabuklarını
soyalım ve ince dilimler halinde doğrayıp sotelenen soğanlara ekleyelim.
Birlikte sotelemeye devam edelim.
·
Yayvan bir
tencereye yeteri kadar su koyup kaynatalım.
·
Kaynayan suya tuz ekleyelim ve makarnaları 5 dakika kadar
haşlayalım.
·
Mantarların üzerine
kremayı ekleyelim ve kaynayan sudan 1 kepçe
mantarların üzerine ilave edelim. Son olarak fesleğenleri ince kıyım
doğrayıp ekleyelim.
·
Tuz ve karabiberle
tatlandıralım.
·
Pişen makarnaları
bir kevgir yardımıyla tencereden alıp sosa ekleyip karıştıralım.
·
Servis tabağına alalım ve sıcak servis
yapalım.