ÇİKOLATALI KEK
ÇİKOLATALI KEK Bol çikolatalı ama yerken insanı baymayan bir kek. Arzu ederseniz keki ortadan kesip, dilediğiniz bir krema ve mar...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/10/cikolatali-kek.html
ÇİKOLATALI KEK
Bol çikolatalı ama yerken insanı baymayan bir kek. Arzu ederseniz keki ortadan kesip, dilediğiniz bir krema ve marmelat sürebilirsiniz. Öyle de farklı bir lezzet olacağına eminim.
·
MALZEMELER:
·
5 adet yumurta
·
200 gr. tereyağı
·
240 gr. bitter
çikolata
·
1 su bardağı şeker
·
1 su bardağı un
·
1 paket kabartma
tozu
·
Bir fiske tuz
·
YAPILIŞI:
·
Tereyağı ve
çikolatayı parçalara ayıralım.
·
Benmari usulü
eritelim.
·
(Benmari; alttaki
kaba sıcak su koyup,üzerine daha küçük bir kap oturtuyoruz.yalnız üstteki kap
suya çok temas etmesin.Üstteki kaba tereyağını ve çikolatayı koyup suyun
buharıyla eritiyoruz.)
·
Yumurtaların
sarılarını ve aklarını ayırıp ayrı ayrı kaplara alalım.
·
Yumurta aklarını
bir fiske tuz ile mikser yardımıyla çırpalım.
·
Mikser
bıçaklarından akmayacak kıvama gelene kadar çırpalım.
·
Yumurta sarılarının
içine şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpalım.
·
Eriyen yağ ve
çikolata karışımını yumurta sarılarına ekleyip çırpalım.
·
Un ve kabartma
tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
·
Çırptığımız yumurta
aklarını karışıma ekleyelim.
·
Tahta bir kaşık
yardımıyla dikkatlice alttan üste doğru havalandırarak karıştıralım.
·
(Yumurta aklarını
söndürmemeye çalışalım.Sönerse kekimiz kabarmaz.)
·
Yağlanmış kek
kalıbına harcı dökelim.
·
Kalıbı bir kaç kez
tezgahın üzerine vurarak içindeki havayı çıkaralım.
·
180 derecelik
fırında keki pişirelim.
·
(Ben kekleri soğuk
fırına veriyorum.)
·
fırından çıkarmadan
önce kürdan testi yapalım.
·
Kekin tam ortasına
kürdanı batıralım.
·
Kürdan temiz
çıkıyorsa kek pişmiştir.
·
İyice soğuduktan
sonra kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alalım
NOT: Ben üzerine Bitter çikolata sosu kullandım.
· Tereyağı ve çikolatayı parçalara ayıralım.
· Benmari usulü eritelim.
· (Benmari; alttaki kaba sıcak su koyup,üzerine daha küçük bir kap oturtuyoruz.yalnız üstteki kap suya çok temas etmesin.Üstteki kaba tereyağını ve çikolatayı koyup suyun buharıyla eritiyoruz.)
· Çikolata sosu hazır.
· Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırıp ayrı ayrı kaplara alalım.
· Yumurta aklarını bir fiske tuz ile mikser yardımıyla çırpalım.
· Mikser bıçaklarından akmayacak kıvama gelene kadar yumurta aklarını çırpalım.
· Yumurta sarılarının içine şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpalım.
· Eriyen yağ ve çikolata karışımını yumurta sarılarına ekleyip çırpalım.
· Un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim.
· Çırptığımız yumurta aklarını karışıma ekleyelim.
· Tahta bir kaşık yardımıyla dikkatlice alttan üste doğru havalandırarak karıştıralım. (Tam karıştırmadan göstermek istedim.)
· (Yumurta aklarını söndürmemeye çalışalım.Sönerse kekimiz kabarmaz.)
· Yağlanmış kek kalıbına harcı dökelim. (Ben seramitok kek kalıbı kullandığımdan yağlamadım.)
· Kalıbı bir kaç kez tezgahın üzerine vurarak içindeki havayı çıkaralım.
· 180 derecelik fırında keki pişirelim.
· (Ben kekleri soğuk fırına veriyorum.)
· fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapalım.
· Kekin tam ortasına kürdanı batıralım.
· Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir.
· İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alalım
NOT: Ben üzerine Bitter çikolata sosu kullandım.
NOT: Ben üzerine Bitter çikolata sosu kullandım.
AFİYET OLSUN
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilSelma Hanım bloğunuzun yeni tasarımını beğendim!.. ♥ Fotoğraflar, madde madde anlatım çok güzel!!!..Müzik olması çok hoş...Kim yaptıysa emeğine, ellerine sağlık!...
YanıtlaSilAyrıca tarifi denemek isterdim ama bana maalesef çikolatalı şeyler yasak, eminim çok nefistir,ellerinize sağlık!!!..
BUMERANG ödülünü almanızı yürekten dilerim,çok BAŞARILAR!!!... :-)
Sevgiyle kalın....♥
(%100 Sevinç)--> Sevinç Yiğit Arabacı
Ahu hanım merhabalar...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Sevinç hanım :)Müzikleri eşim taslağa ekledi ve ikimizin ortak sevdiği şarkıları seçtik. Beğendiğinize çok sevindim :) Sizin fikirlerinize çok önem veriyorum..Sevgilerimle...
YanıtlaSilSelma hanım. Başlığı muhteşem buldum.. Fotoların size ait oluşu ve görselliği zaten çok güzel.. Bloğ için dünde yorum yazmıştım sanıyorum.. kekde süper ellerinize sağlık.. Hayırlı olsun.. :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :) Arka fon bir iki ton daha koyulaşak,çalışıyoruz sürekli :)
YanıtlaSilselma ablacımm muzıkler favorı sarkılarım sanırım 3 parca var 1.cı sıradakını bulamadım youtubeden ama dıger orjınalını ındırdımm bayıldım sayfaya :D
YanıtlaSilTeşekkür ederim İremcim :)
Sil