ÇEKME BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

ÇEKME BÖREK

ÇEKME BÖREK Börek sevmeyen var mıdır bilmiyorum, ben hiç rastlamadım. Ben Boşnak olduğumdan bizlerde  börek ve hamur işleri meşhurdur.Ev...


ÇEKME BÖREK
Börek sevmeyen var mıdır bilmiyorum, ben hiç rastlamadım. Ben Boşnak olduğumdan bizlerde  börek ve hamur işleri meşhurdur.Evimizde hiç eksik olmazdı, hala da öyledir :)
Hele de kahvaltıya  fırından yeni çıkmış böreği  kim redde de bilir ki ? :)
Sevgili takipçim SEVİM IN bizlerle Çekme Börek tarifini paylaşmışlar. Ve sadece bitmiş haldeki fotoğrafı değil, çok fazla  zaman ve emek harcayıp yapım aşamalarını da fotoğraflamışlar. Hem tarifi için hem de bu zarifliği  için çok teşekkür ederim; ellerinize emeğinize sağlık :)
Çekme Börek, Çarşaf Böreği, Boşnak Böreği aslında birbirinden  farklı değil. Bazı tariflerde sadece un,tuz ve su, bazılarında hamurda sıvı yağ bazılarında da hamurunda biraz da olsa süt kullanılıyor ama yapılışı genelde aynıdır. Arzu etiğiniz  iç malzemeyi kullanabilirsiniz. AFİYET OLSUN


·         MALZEMELER:
·         1,5 kilo un
·         1 su bardağı süt
·         tuz ve yeteri kadar ılık su
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         Patates
·         soğan
·         tuz
·         pul biber
·         karabiber
·         ARASI İÇİN:
·         Sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         1,5 kilo un, 1 su bardağı süt, tuz ve yeteri kadar ılık su ile yumuşak bir hamur yoğuralım
·         Hamuru üzeri örtülü biçimde 20 dakika kadar dinlendirelim.
·         Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlayalım.
·         Patatesleri çiğden tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım.
·         Soğanları minik minik doğrayıp patatesle karıştıralım.
·         Karabiberi serpelim.
·         Tuzu kullanacağımız zaman ekleyelim,
·         Tuzu önceden koyarsak patatesi sulandırır.
·         Dinlenen hamurdan bezeler yapalım.
·         Her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde tek tek açalım.
·         Yağlanmış tepsiye açtığımız yufkaların dinlenmesi için aralarını  yağlayarak üst üste dizelim.
·         Yufkaları alt üste edelim.
·         Yani ilk tepsiye koyduğumuz  yufka en üste gelecektir.
·         İlk dinlenen yufkadan başlayarak yufkamızı açmaya başlayalım.
·         Yufkayı sofra bezinin üzerine alırken  elimizle çekerek büyütelim.
·         Yufkayı sofra bezinin üzerinde  her bir kenarından çekerek açabildiğimiz kadar açalım.
·         Yırtılma olayı olursa hiç problem değil.
·         İç malzemeyi uç kısımlara yerleştirelim.
·         Sofra bezini bir ucundan kaldırıp hamurun yarısına kadar yuvarlayalım.
·         Hamurun karşı tarafından da  sofra bezini kaldırıp diğer hamura kadar yuvarlayalım.
·         Ortadan keselim.
·         (Veya tek bir rulo olarakta sarabilirsiniz.)
·         Rulo  şeklide olan hamuru yağlamış fırın tepsisine ortadan başlayarak dolayalım.
·         Tepsi dolunca üzerine bolca sıvı yağ gezdirelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
·         AFİYET OLSUN











Hamuru alt üst ettik. İlk koyduğumuz yufka en üste geldi. İlk dinlenen yufka olduğundan onunla açmaya başlıyoruz.





DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR-BÖREKLER 3883788768254918469

Yorum Gönder

  1. Ellerinize saglik ;)))drya mevlut ay

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Deryacım, gerçekten Sevim hanım harika yapmışlar :)

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor. Bir deneyelim bakalım. Tarifi de güzel yapmışsınız teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. SEvim hanımın ellerine ..Siizn emeklerinize sağlık.. Bloğda müzikde dinledim :) çok keyifliydi..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item