LORLU SÜTLÜ BİBER TURŞUSU

Bu tarifi çok uzun zamandır arıyordum, evet nette tarif vardı ama bana  güven vermedi :( Nerdeyse tek tarif her yerde dolaşıyordu. Eş...




Bu tarifi çok uzun zamandır arıyordum, evet nette tarif vardı ama bana  güven vermedi :( Nerdeyse tek tarif her yerde dolaşıyordu. Eşimin arkadaşının annesi bu tarifi çok güzel yapıyormuş, methini çok duydum. Geçtiğimiz hafta Bodrum'a gittiğimizde yine  bu tarif hakkında konuşurken  Sevgili Gülcancım bu tarifi kayınvalidesinden öğrendiğini ve yaptığını söyleyince tatilde olduğumu unutup yapmaya karar verdim. Gülcancım loru almak için mandıraya, bizde Ortakent pazarına biberleri almaya gittik. Yalnız yeşil biberin kırmızısını bulamadım :( Onun yerine  turşu için olan kırmızı acı  cin biberlerden bir kaç adet aldım.
Bu tarif özellikle kahvaltılarda çok güzel oluyor. Eşim çok seviyor. Umarım sizlerde beğenirsiniz :)



·         MALZEMELER:
·         1 kilo tuzlu yağlı lor
·         Yarım kilo süt
·         2 kilo biber
·         ( Tercihen acı biber. Eğer dilim dilim yapmak isterseniz çarliston biber, benim gibi doldurmak isterseniz dolmalık  bibere benzeyen yalnız daha koyu ve sivrice acı biber.1 kilo yeşil, 1 kilo kırmızı biber almanızı öneririm.)
·         Zeytinyağı
·         YAPILIŞI:
·         1 gece önceden loru ve sütü güzelce birbirine karıştıralım.
·         Üzerini örterek  1 gece dolapta bekletelim.
·         Ertesi gün biberleri yıkayalım.
·         Dolmalık biberleri temizler gibi  çekirdek yataklarını çıkaralım.
·         Ve biberleri havlu kağıt serilmiş bir tepsiye sıralayalım.
·         İyice kurumalarını bekleyelim.
·         Süt- peynir karışımını biberlerin içine fazla taşırmadan dolduralım.
·         Cam kavanozlara biberleri dikine yerleştirelim.
·         Hatta bir sıra kırmızı biber bir sıra yeşil biber olarak sıralayalım.
·         Kavanoz dolunca üzerlerini kapatacak kadar zeytinyağı dökelim.
·         Kavanozun kapağını kapatalım.
·         Serin bir yerde veya buzdolabında  saklayalım.
·         Biberler sararınca turşumuz olmuş demektir.
·         NOT. 2. YÖNTEM.
·         1 gece önceden lor ve sütü birbirine iyice karıştıralım.
·         Ertesi gün çarliston biberi yıkayıp çekirdek yataklarını çıkaralım.
·         İyice kurumalarını bekleyelim.
·         Ve biberleri halka halka dilimleyelim.
·         Dilimlenmiş biberleri süt- lor karışımı ile karıştıralım.
·         Cam kavanozlara yerleştirelim.
·         Üzerlerine  zeytinyağı gezdirelim.
·         Kavanozun kapağını güzelce kapatalım.
·         Serin bir yerde veya buzdolabında saklayalım.
·         Biberler sararınca turşumuz olmuş demektir.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

zeytinyağı 3267561137700311113

Yorum Gönder

  1. Bir kez bir yerde yemiştim. Gerçekten lezzetli oluyor...

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel lezeti hemen deneyeceğim,..Bende tam bir tarif arıyordum,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç ve farklı bir lezzet ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Goruntu harikaa;)) derya mevlut ay

    YanıtlaSil
  5. benim annanem arnavuttu rahmetli hersene yapardı lezzetini hiçbir zaman unutmam bende deneyip yapacağım eminim çok güzel olacak

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item