LORLU SÜTLÜ BİBER TURŞUSU
Bu tarifi çok uzun zamandır arıyordum, evet nette tarif vardı ama bana güven vermedi :( Nerdeyse tek tarif her yerde dolaşıyordu. Eş...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/09/lorlu-sutlu-biber-tursusu.html
Bu tarifi çok uzun zamandır arıyordum, evet nette tarif vardı ama bana güven vermedi :( Nerdeyse tek tarif her yerde dolaşıyordu. Eşimin arkadaşının annesi bu tarifi çok güzel yapıyormuş, methini çok duydum. Geçtiğimiz hafta Bodrum'a gittiğimizde yine bu tarif hakkında konuşurken Sevgili Gülcancım bu tarifi kayınvalidesinden öğrendiğini ve yaptığını söyleyince tatilde olduğumu unutup yapmaya karar verdim. Gülcancım loru almak için mandıraya, bizde Ortakent pazarına biberleri almaya gittik. Yalnız yeşil biberin kırmızısını bulamadım :( Onun yerine turşu için olan kırmızı acı cin biberlerden bir kaç adet aldım.
Bu tarif özellikle kahvaltılarda çok güzel oluyor. Eşim çok seviyor. Umarım sizlerde beğenirsiniz :)
·
MALZEMELER:
·
1 kilo tuzlu yağlı lor
·
Yarım kilo süt
·
2 kilo biber
·
( Tercihen acı
biber. Eğer dilim dilim yapmak isterseniz çarliston biber, benim gibi doldurmak
isterseniz dolmalık bibere benzeyen
yalnız daha koyu ve sivrice acı biber.1 kilo yeşil, 1 kilo kırmızı biber
almanızı öneririm.)
·
Zeytinyağı
·
YAPILIŞI:
·
1 gece önceden loru
ve sütü güzelce birbirine karıştıralım.
·
Üzerini
örterek 1 gece dolapta bekletelim.
·
Ertesi gün
biberleri yıkayalım.
·
Dolmalık biberleri
temizler gibi çekirdek yataklarını
çıkaralım.
·
Ve biberleri havlu
kağıt serilmiş bir tepsiye sıralayalım.
·
İyice kurumalarını
bekleyelim.
·
Süt- peynir
karışımını biberlerin içine fazla taşırmadan dolduralım.
·
Cam kavanozlara
biberleri dikine yerleştirelim.
·
Hatta bir sıra kırmızı
biber bir sıra yeşil biber olarak sıralayalım.
·
Kavanoz dolunca
üzerlerini kapatacak kadar zeytinyağı dökelim.
·
Kavanozun kapağını
kapatalım.
·
Serin bir yerde
veya buzdolabında saklayalım.
·
Biberler sararınca
turşumuz olmuş demektir.
·
NOT. 2. YÖNTEM.
·
1 gece önceden lor
ve sütü birbirine iyice karıştıralım.
·
Ertesi gün
çarliston biberi yıkayıp çekirdek yataklarını çıkaralım.
·
İyice kurumalarını
bekleyelim.
·
Ve biberleri halka
halka dilimleyelim.
·
Dilimlenmiş
biberleri süt- lor karışımı ile karıştıralım.
·
Cam kavanozlara
yerleştirelim.
·
Üzerlerine zeytinyağı gezdirelim.
·
Kavanozun kapağını
güzelce kapatalım.
·
Serin bir yerde
veya buzdolabında saklayalım.
·
Biberler sararınca
turşumuz olmuş demektir.
·
AFİYET OLSUN
Bir kez bir yerde yemiştim. Gerçekten lezzetli oluyor...
YanıtlaSilBu güzel lezeti hemen deneyeceğim,..Bende tam bir tarif arıyordum,teşekkürler.
YanıtlaSilMutlaka çok lezzetlidir.
YanıtlaSilÇok ilginç ve farklı bir lezzet ellerine sağlık
YanıtlaSilGoruntu harikaa;)) derya mevlut ay
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilbenim annanem arnavuttu rahmetli hersene yapardı lezzetini hiçbir zaman unutmam bende deneyip yapacağım eminim çok güzel olacak
YanıtlaSil